Select Page

“Srbi muhamedanske vere”: “Pokrstili” se da sjednu u Dom naroda

“Srbi muhamedanske vere”: “Pokrstili” se da sjednu u Dom naroda

Kako bi bili među onih pet zastupnika iz Skupštine sarajevske županije, koji će biti imenovani u Dom naroda Federalnog parlamenta, zastupnici Bosanske stranke (BOSS) Haris Pleho i Rasim Smajić Središnjem izbornom povjerenstvu izjasnili su se kao pripadnici srpskog naroda.

SIP ne želi komentirati slučaj

Iako je Središnje izborno povjerenstvo objavilo kako ne može komantirati ovaj slučaj niti druge slične slučajeve, mediji, upućeni u ”pokrštavanje” iznose detalje.

Tako MojPortal navodi da su do sada sigurno izabrana dvojica zastupnika za koje se zna nacionalna pripadnost iz prethodnih mandata, a to su: Predrag Kojović iz Naše stranke i Slaviša Šućur iz SDP BiH.

”Njima će se po svoj prilici, ako se informacija i službeno potvrdi, pridružiti i izaslanici iz srpskog naroda Haris Pleho i Rasim Smajić!”, navodi spomenuti portal.

haris pleho srbin

Srbin” Pleho, koji je inače vijećnik u Gradskom vijeću Sarajevo i zamjenik predsjedatelja Općinskog vijeća Novi Grad za portal Klix je rekao da takvo što ne želi potvrditi, ali ni negirati i da će sve biti jasno kada se konstituira županijska Skupština. Drugim riječima, znači, čovjek se izjasnio kao Srbin!

Musliman Pleho se izjasnio kao Srbin

“Smiješno je da se ozbiljni ljudi bave time tko se kako izjašnjava s obzirom da znamo u kakvom nam je kolapsu ekonomija u Kantonu. Imamo mi i preozbiljnih pitanja o kojima trebamo razgovarati, a ne tko se kako izjasnio. To kako smo se ja i moj prijatelj izjasnili znat će se svakako na sjednici kada se bude birao Dom naroda”, rekao je Pleho i dodao kako je demokratsko pravo da se svatko izjasni kako hoće, a da on zna “tko je i šta je”. Znači, čovjek se 100% izjasnio kao Srbin!

“Također, svako može dati svoje mišljenje o tome, to je također demokratsko pravo”, rekao je sarajevskim medijima “Srbin” Haris Pleho.

Ovime bi BOSS postao ozbiljan čimbenik u srpskom klubu Doma Naroda Federacije BiH. Moguće da se Haris Pleho odluči i za idući korak, kandidatura za Potpredsjednika Federacije iz reda srpskog naroda. Trebaju mu još 4 potpisa. Kolega Rasim iz kluba Srba će valjda potpisati.

Inače, Haris Nemanja Pleho je trenutno vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad i Gradskom vijeću, gdje se izjašnjava kao “ostali”.

poskok.info

OGLASI

Loading