Select Page

Srebrne rukometaše pjesmom dočekale stotine navijača, kako će tek biti danas na zagrebačkim ulicama

Srebrne rukometaše pjesmom dočekale stotine navijača, kako će tek biti danas na zagrebačkim ulicama

Hrvatski rukometaši u ‘sitnim’ satima ponedjeljka sletjeli su iz Stockholma u Zagreb, a iako je glavni doček predviđen za 12.30 sati na glavnom zagrebačkom trgu, stotine navijača došlo ih je pozdraviti već po dolask na zračnu luku ‘Dr. Franjo Tuđman’

Otišli su kao ‘autsjaderi’, a vratili su se kao sudionici finala i osvajači srebne medalje na europskom prvenstvu. Naravno, nakon velike pobjede nad Norveškom u polufinalu, hrvatski su rukometaši vjerovali da u finalu mogu svladati i Španjolsku, pa im je poraz 20:22 prilično teško pao, zbog čega su mnogi i pustili suzu.

No, kako je vrijeme odmicalo, očito su i rukometaši, baš kao i nogometaši u ljeto 2018. godine, postali svjesni velikog uspjeha, a dodatno su ih na to potaknuli i hrvatski navijači.

Jer bez obzira što su se vratili u ranim jutarnjim satima, i što im je za ponedjeljak organiziran doček na glavnom zagrebačkom trgu, u zračnoj ih je luci dočekalo nekoliko stotina raspjevanih i veselih navijača.

A kada su se igrači pojavili pred navijačima, krenula je pjesma Miše Kovača ‘Poljubi zemlju’…. 

‘Zahvaljujem se svim ovim ljudima, jer bez obzira što je 1 sat u noći, došli su nas pozdraviti. Ove slike ostat će za cijeli život’, prvo je komentirao doček, a onda se osvrnuo na trenutke iz svlačionice kapetan reprezentacije i najbolji igrač prvenstva Domagoj Duvnjak..

‘Bili smo jako tužni, imali smo osjećaj da smo blizu zlata, ali kada se vratiš i vidiš ovoliko ljudi znaš da si napravio veliku stvar’,

‘Bilo nam je jako teško, ali sada smo ponosni. Moram pohvaliti navijače, jer bilo je kao da smo igrali doma. Dočeka će biti ne samo na trgu Bana Jelačića, već i u Mostaru. Ali bit će snage za sve’, dodao je Igor Karačić.

Naravno, neke velike govorancije nije bilo, jer igrači su bili ‘iscijeđeni’, što fizički što psihički, ali bez pardona su odradili nekoliko fotograija, podijelili potpise te potom krenuli u hotel na odmor.

Druženje s navijačima ionako je planirano za ponedjeljak, od 12 sati, kada će ih otvoreni autobus povesti iz hotela Panorama prema zagrebčkom trgu Bana Josipa Jelačića, a gdje bi program trebao početi u 12.30 sati.

Naravno, ako im navijači po ulicama neće kvariti ‘prolazno vrijeme’.

OGLASI

Loading