Select Page

Srušio se putnički zrakoplov: Najmanje 14 poginulih, spasioci izvlače ozlijeđene

Srušio se putnički zrakoplov: Najmanje 14 poginulih, spasioci izvlače ozlijeđene

Broj poginulih u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila u petak u blizini Almatija narastao je na 14, a u zrakoplovu tvrte Bek Air bilo je 95 putnika i pet članova posade, objavile su kazahstanske vlasti.

Zrakoplov marke Fokker 100 letio je prema kazahstanskom glavnom gradu Nur-Sultanu kad je “pri polijetanju počeo gubiti visinu, probio betonsku ogradu i udario u manju zgradu”, stoji u izvješću kazahstanskog Odbora za civilno zrakoplovstvo.

Osim 14 poginulih, spasilačke ekipe su izvukle još 22 osobe koje su u bolnicu dopremljene s ozljedama opasnima po život, obznanjeno je iz ureda gradonačelnika Almatija. Zrakoplov je trebao poletjeti u zoru, a u području zračne luke bila je gusta magla.

Objavljene fotografije u kazahstanskim medijima pokazuju zrakoplov koji je polomljen u dva dijela uz djelomično uništenu zgradu. Još uvijek nije poznat uzrok nesreće. Kazahstanski Odbor za civilno zrakoplovstvo prizemljio je sve letjelice tipa Fokker 100 do završetka istrage.

“Oni koji su odgovorni će biti žestoko kažnjeni u skladu sa zakonom”, objavio je na twitteru kazahstanski predsjednik Kasim-Jomart Tokajev, izrazivši sućut obiteljima žrtava.

vecernji.ba

OGLASI

Loading