Select Page

Italija, Francuska i Španjolska i Litva zbog virusa zatvorile sve osim dućana i ljekarni

Italija, Francuska i Španjolska i Litva zbog virusa zatvorile sve osim dućana i ljekarni

PANDEMIJA koronavirusa paralizira sve više europskih zemalja. Nakon što je i WHO objavio da je Europa postala žarište pandemije, Francuska, Španjolska i Italija uvele su nove, strože mjere, kako bi suzbile širenje virusa. 

Italija je najprije imala crvenu zonu na sjeveru zemlje, potom je proširila karantenu na cijelu zemlju, a već dan kasnije zatvorila gotovo sve osim neophodnih dućana, ljekarni i benzinskih postaja. 

Njen primjer jučer su slijedile još dvije EU države, Francuska i Španjolska. Francuski premijer Philippe je rekao kako Francuzi nemaju discipline te kako se stoga zatvara sve osim dućana i ljekarni. Ipak, danas će se održati izbori. 

Koji sat nakon toga, španjolski premijer je objavio zaključke sa sedmosatne sjednice vlade. Španjolska je ograničila kretanje građanima koji sada smiju na posao i doma, u dućan po namirnice i u ljekarnu. Izbori su u toj zemlji odgođeni. 

Koronavirusom je zaraženo 155.859 ljudi. Od posljedica virusa je umrlo 5839 ljudi. Do sada se ukupno oporavilo 75.937 ljudi, a 75.083 su aktivno zaraženi. 

Od njih je 5651 osoba u kritičnom stanju.

Index.hr

OGLASI

Loading