Select Page

Srušio se vojni avion u Alžiru, najmanje 247 mrtvih, objavljene snimke s mjesta tragedije

Srušio se vojni avion u Alžiru, najmanje 247 mrtvih, objavljene snimke s mjesta tragedije

U ALŽIRU se srušio vojni avion, javlja BBC. Alžirska državna agencija izvijestila je da se avion srušio blizu vojne baze Boufarik.

U avionu se u trenutku nesreće nalazilo više od 200 vojnika i vojnog osoblja. Prema posljednjih podacima svi su poginuli. Mediji su objavili da je ukupno poginulo 247 ljudi. Na terenu se nalazi 14 vozila hitne pomoći. U tijeku je akcija spašavanja i potrage za žrtvama.

Nesreća se dogodila oko 3 sata ujutro po lokalnom vremenu. Na mjestu nesreće izbio je požar. Prema pisanju lokalnih medija, avion koji se srušio bio je Iljušin IL-76MD, transportni avion alžirske vojske.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Tupgs1nvClY

Sve ceste oko vojne baze su zatvorene. Najviši vojni zapovjednik odmah je naredio pokretanje istrage i na putu je prema mjestu tragedije, priopćilo je ministarstvo obrane.

Televizijska snimka pokazuje crni dim pored autoceste i okupljeno mnoštvo u polju pored mjesta pada. Na tlu pored olupine zrakoplova vidi se niz bijelih vreća s ljudskim truplima.

Prije četiri godine u Alžiru se dogodila slična nesreća, kada se srušio vojni avion u kojem su se nalazili vojnici i njihove obitelji. Tada je poginulo 77 osoba.

OGLASI

Loading