Select Page

STIGLA U BIH: Policija upozorava na po život opasnu igru ”Plavi kit”

STIGLA U BIH: Policija upozorava na po život opasnu igru ”Plavi kit”

U posljednje vrijeme, prema dostupnim informacijama, internet igrica “Plavi kit” započeta u Ruskoj Federaciji dospjela je u Bosnu i Hercegovinu, odnosno u Sarajevsku županiju.

Njen sadržaj je koncipiran na različitim izazovima koji uključuju i akte samopovređivanja, a posljednji stadij zahtijeva od osobe koja igra igricu da izvrši samoubojstvo, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije.

Iz tog MUP-a apeliraju roditeljima, starateljima, prosvjetnim radnicima i drugima koji su u mogućnosti da pojačaju nadzor nad djecom i mladima kod korištenja društvenih mreža kako ne bi bili žrtve ove i sličnih opasnih “igrica”.

Igrica “Blue Whale” (“Plavi kit”) širi se putem poziva upućenih potencijalnim osobama, najčešće predpubertetske i pubertetske dobi. Društvene mreže – internet, prvenstveno Facebook nisu dopuštene za korištenje osobama mlađim od 18 godina.

”Ipak, svjedoci smo da znatan broj djece i mladih posjeduju profile na društvenim mrežama, otvaraju ih dajući netočne podatke o svojoj starosti. Činjenica je da većina njihovih roditelja i staratelja “prešutno odobravaju” takvo ponašanje, odnosno prihvaćaju to da djeca imaju svoje “profile”, pri tome ne obraćajući potrebnu pažnju o načinu, sadržaju i vremenu spomenute komunikacije”, citat je iz priopćenja.

Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije će u suradnji s drugim policijskim agencijama, nadležnim tužiteljstvima i sudovima poduzeti sve u okviru svojih nadležnosti kako bi zaštitili djecu i mlade od opasnosti koje im prijete na društvenim mrežama, navedeno je također.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading