Select Page

Stižu oblaci koji donose kišu u Hercegovini i snijeg u Bosni

Stižu oblaci koji donose kišu u Hercegovini i snijeg u Bosni

Nakon iznimno niskih temperatura s kojima smo ispratili staru i ušli u novu godinu, kada su se temperature zraka spuštale ispod ništice i do dvoznamakastog podjeljka Celzijeve ljestvice, danas će u BiH bit djelomično sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Stiže promjena vremena. Već u popodnevnim satima lagano stižu oblaci sa zapada koji će u večernjim satima prekriti nebo, uz mogućnost i lagane kiše.

Jutarnje temperature bit će od -6 do -1, na jugu od -1 do 4, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 7 do 11 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Već u utorak stižu obilnije oborine, kiša u južnim dijelovima BiH, dok će u središnjim dijelovima zalepršati pahuljice. U srijedu će oblaci nestati, a temperatura zraka ponovno se vratiti na negativnu vrijednost.

Tvrdnje meteorologa kako će ovo biti najhladnija zima u posljednjih nekoliko godina u cijeloj regiji se polako ostvaruje. Naime, kako je tvrdio Đorđe Đurić da nas ove godine očekuje dosta oštrija zima, a klimatolog Vladimir Bilak da će u posljednjih nekoliko godina ovo biti najhladnija zima s posebno niskim temperaturama u siječnju, te najave se ostvaruju.

OGLASI

Loading