Select Page

Stolački vitezovi u Slavoniji

Stolački vitezovi u Slavoniji

Vitezovi hercega Stjepana Kosače iz Stoca po prvu put su sudjelovali na srednjovjekovnom viteškom turniru na Jankovcu u Slavoniji.

Dana 05. i 06. rujna 2015. u Park šumi Jankovac (dio Parka prirode Papuk) nedaleko od Čačinaca, održao se srednjovjekovni viteški turnir. Viteški turnir organizira TZO Čačinci u suradnji sa Redom vitezova Ružice grada, općinom Čačinci, Parkom prirode Papuk i Hrvatskim šumama. Tijekom dva dana, manifestacija je obilovala viteškim borbama, igrama, povijesnim edukacijama, a bili su postavljeni viteški tabori i sajmovi. Na žalost, zbog vremenskih neprilika, skoro sva subotnja događanja su odgođena za nedjelju, tako da je nedjeljni ritam bio dosta dinamičan. Preko 120 vitezova na turniru je pokazalo svoje umijeće, dok je u nedjelju upriličena spektakularna rekonstrukcija povijesne bitke.

Cilj je manifestacije posjetiteljima predstaviti kulturno povijesnu baštinu Papuka, a organizatori kažu kako je bilo preko 1500 gledatelja.

Stočani su predstavili svoj grad i svoju državu na najbolji mogući način i tako pokazali kako će i iduće godine Stolačka tarča biti još bolja, kvalitetnija i s puno više sudionika.

Posušje.net

OGLASI

Loading