Select Page

Student iz Posušja uz Bulića na koncertu potpore hrvatskim uznicima

Student iz Posušja uz Bulića na koncertu potpore hrvatskim uznicima

Milan Mijo Đerek iz Vira u Posušju, student glazbene umjetnosti u Mostaru imao je čast biti dio koncerta koji je održan u četvrtak, 8. lipnja na stadionu HŠK Zrinski u Mostaru, a kojim se pružila podrška našim generalima u Haagu i svim nepravedno progonjenim i osuđenim pripadnicima HVO-a.

Naime, Milan Mijo kao član mostarskog orkestra dobio čast da odsvira dio na trubi u pjesmi „Pjevam i plačem“ koju je na ovom koncertu izveo Mate Bulić. Milan je kazao da je na preporuku orkestara dobio priliku. „Neopisiv događaj i osjećaj je izaći pred toliko ljudi. Stadion pun hrvatskih zastava. Osjetiš zapravo snagu i svi smo tu nekako zajedno. Zajedništvo i ljubav hrvatskog naroda,“ kazao je naš student.

Milanova majka Mirjana otkrila nam je da je jako ponosna. „ Međutim, osjećaju su u trenucima bili pomiješani. Na sam dan koncerta portali svašta pišu. Naravno, mene kao roditelja strah, bojim se. Može se svašta dogoditi. Zovem ga popodne i pričam mu što sam sve pročitala. On se nasmijao i govori mi da je jedva dočekao ovaj dan, jer ovakve prilike se ne propuštaju. Mogu ostati u stanu i može mi past luster na glavu. I? Tako mi je taj dan govorio,“ priča Milanova majka Mirjana.

Milan Mijo je svoju osnovnu glazbenu školu završio u Posušju, srednju glazbenu školu u Imotskom i sada studira glazbenu umjetnost u Mostaru. Svirao je na dosta koncerata, na otvaranju splitskog ljeta… Ipak, ovaj nastup za Milana je bilo nešto neopisivo.

posusje.net

OGLASI

Loading