Select Page

Vir: Bogatim programom obilježen Dan škole i završetak nastave

Vir: Bogatim programom obilježen Dan škole i završetak nastave

Bogatim programom koji je započeo jutros u 8 sati prvom biciklističkom turom od središnje osnovne škole u Viru do područne škole u Dubravama započeo je program obilježavanja Dana OŠ Franice Dall’era u Viru. Na biciklističkoj turi koja je trajala nekih sat vremena sudjelovalo je 17 učenika. „Ovo je prvi put da se ovaj športski događaj održava u našoj školi i mi se doista nadmo da će ga djeca prepoznati pa da ga možemo održati svake godine. Cilj nam je bio potaknuti djecu na više fizičke aktivnosti i promocija zdravog načina života,“ kazala je ravnateljica škole u Viru Mirjana Mikulić.

Središnji događaj bila je dodjela priznanja učenicima koji su svojim radom i trudom na različitim područjima svoga obrazovanja pridonijeli svojoj školi. Tako su učenici sudjelovali na različitim natjecanjima, općinskim i županijskim i s obzirom da su po broju djece relativno mala škola ostvarili su iznimno dobre rezultate. Iako su svi rezultati jednako vrijedni, nekako se pobjeda Patrika Đereka na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika s recitacijom „Ercegovino moja“ svima najviše svidjela. Patrika i Ivana Poliću koji je na istom natjecanju osvojio treće mjesto u kategoriji literarnog rada dodatno je nagradila virska književnica Miljenka Koštro.

U tradicionalnoj priredbi koje su učenici i njihovi učitelji i nastavnici priredili za svoje kolege, roditelje i rodbinu mogli su se vidjeti igrokazi, recitacije, pjesme i učenike koji su svirali instrumente. Na priredbi su urečene diplome i knjige učenicima koji su sve razrede zabršili s odličnim uspijehom, a najbolja među osmašima bila je Marinea Martić. Ovime je završena još jedan školska godina i u OŠ Franice Dall’era u Viru.

posusje.net

OGLASI

Loading