Select Page

STUDENTI PORUČUJU: Izaberite svoje predstavnike kako vam ih drugi ne bi izabirali

STUDENTI PORUČUJU: Izaberite svoje predstavnike kako vam ih drugi ne bi izabirali

U nedjelju, 12. listopada 2014. godine, održat će se Opći izbori u Bosni i Hercegovini. Na izborima će biti birani članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zastupnici za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Predsjednik Republike Srpske, potpredsjednici Republike Srpske, zastupnici za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i predstavnici za skupštine županija u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ovi su izbori veoma važni za budućnost Bosne i Hercegovine i budućnost njenih naroda i građana s naglaskom na Hrvate koje su proteklih godina raznim forumalama neligitimni predstavnici, ne poštujući izbornu volju hrvatskog puka, stjerali na rub političke scene. Pogubno bi bilo da nam se dogode novi „Komšići“ i matematička formula po kojoj 17 podijeljeno s 3 daje 5 te da Hrvate predstavljaju oni koji su izabrani voljom drugih naroda.

Glasujte za opstojnost našeg naroda

Aktivno sudjelovanje na izborima je jedno od temeljnih ljudskih prava. Za nas Hrvate, u ovim izrazito teškim trenutcima, izlazak na izbore je moralna dužnost kako bismo našim glasovima izabrali one koji će nas predstavljati sljedeće četiri godine i tako spriječili druge narode da nam izaberu njima podobne „naše“ predstavnike.

Svaki je hrvatski glas, glas za spas opstojnosti našeg naroda kojeg je iz dana u dan sve manje u Bosni i Hercegovini. Svaki je hrvatski glas od velike važnosti za našu budućnost, jer nas nakon ovih izbora očekuju izmjene Ustava i izbornog zakona. Nama, najmalobrojnijem konstitutivnom narodu, od presudnog je značaja da nas u tom procesu predstavljaju Hrvati koji dobiju podršku većine našeg hrvatskog biračkog tijela kako bismo zauvijek zaustavili diskriminaciju i politički teror nad našim narodom. Međutim, povijest nas uči da smo godinama „predstavljani“ od onih koje nismo birali zbog naše malobrojnosti i nedovoljne zainteresiranosti za izbore i zato ne smijemo dopustiti da nam se takav scenarij više ponovi.

Izađite na izbore

Zahvaljujući dosadašnjem negativnom političkom okruženju hrvatski narod ugrožen je i majoriziran u političkom, ekonomskom, socijalnom i kulturnom kontekstu. Osim brojnih matematičkih prijevara u političke i ekonomske svrhe, žrtve smo i konstantnog ugrožavanja našeg kulturnog identiteta kao temelja nacionalnog identiteta.

Stoga, Hrvatice i Hrvati, 12. listopada izađite na izbore, glasujte po svojoj savjesti, jer 12. listopada je „DAN D“ za budućnost Hrvata Bosne i Hercegovine. Iziđite na izbore i izaberite svoje predstavnike ili će ih, u suprotnom, drugi izabrati umjesto Vas.

Ured za odnose s javnošću Hrvatskog studentskog politološkog foruma

OGLASI

Loading