Select Page

Studijska posjeta Njemačkoj u sklopu projekta EU ProLocal njemačke razvojne agencije GIZ

Studijska posjeta Njemačkoj u sklopu projekta EU ProLocal njemačke razvojne agencije GIZ

Protekli tjedan je dio članova Udruge “Visit Blidinje” , zajedno s predstavnicima općina Posušje i Jablanica, određenih planinarskih društava, lokalnih proizvođača s područja Parka prirode Blidinje te ravnateljem JP PP Blidinje, sudjelovao na studijskom putovanju u Njemačku, u organizaciji njemačke razvojne agencije GIZ ; a sve to u sklopu projekta EU ProLocal koji se već skoro dvije godine provodi na području Parka prirode Blidinje.

Posjeta je uključivala obilazak parkova prirode i nacionalnih parkova, u svrhu prikupljanja informacija i iskustava o načinu upravljanja i organizacije takvih zaštićenih područja. Kroz putovanje smo imali priliku vidjeti i upoznati i način funkcioniranja gastronomije, aktivnosti vezanih za zaštitu okoliša, način organizacije različitih udruženja, zdravo korištenje turističkih atrakcija, strategije za razvoj održivog turizma, i slično.

Stečena iskustva i znanja nastojati ćemo iskoristiti za unaprjeđenje turizma i jačanje lokalnog lanca vrijednosti u Parku prirode Blidinje. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo našim cijenjenim partnerima i domaćinima na ovako korisnom i nezaboravnom iskustvu, stoji na službenoj stranici Udruge “Visit Blidinje”.

Blidinje.net

OGLASI

Loading