Select Page

Susret o Vukovaru i istinskoj žrtvi

Susret o Vukovaru i istinskoj žrtvi

Framaški susret u ovaj petak, 14.11., ostat će upamćen po gostovanju Ante Paponje. Član trećeg franjevačkog reda, magistar povijesti i profesor u Ljubuškom doživio je strahote rata na vlastitoj koži kao hrvatski dragovoljac, a framašima je ponajviše govorio o Vukovaru te o svome osobnom iskustvu iz ratnih dana.

frama posusje 2

Vukovar – grad heroj

Istaknuo je Grad heroj kao štit ne samo Hrvatske, već i ovoga dijela Europe. Vukovar je obranjen s nešto više od 1500 vojnika koji su se suprotstavili agresorskoj vojsci koja je imala golemu premoć u ljudstvu i tehnici. Osobitu pozornost mr. Paponja dao je duhovnoj vrijednosti toga grada. Gost je istaknuo vrijednost vjere i molitve kao snage, a osobito krunice koja je bila štit tolikim našim braniteljima. Uz to je naglasio kako je odlučnost vrlina koja je oduvijek krasila hrvatskog vojnika.

frama posusje 1

Božja pomoć potrebna u ratu

Paponja je spomenuo: “u ratu shvaćaš da ne upravljaš svojim životom”; pa je upravo zato, kako on tvrdi, potrebna Božja pomoć. Framaše je pozvao da prepoznaju ljepote, vrednote i potencijale koje Hrvatska ima i da živote grade na pravednosti i čistoj savjesti te da se spremno zauzmu za opće dobro. Odgovorio je na framaška pitanja i otvoreno govorio o trenucima u kojima mu je život visio o tankoj niti. Na kraju je spomenuo kako postoje brojni ljudi koji su načinili herojske podvige u Domovinskom ratu i kako upravo takvi zaslužuju našu zahvalnost. Posuški framaši će u utorak moliti i zahvaliti za sve branitelje, krunicom i svetom misom, a nakon toga će se sa svijećama uputiti na Trg branitelja.

frama-posusje-com

OGLASI

Loading