Select Page

Sve je manje članova u posuškoj Udruzi umirovljenika

Sve je manje članova u posuškoj Udruzi umirovljenika

Iz posuške Udruge umirovljenika stižu podaci koji pomalo zabrinjavaju vodstvo Udruge umirovljenika.

Naime, u Posušju je registrirano blizu dvije tisuće umirovljenika, osim inozemnih, a ta nevladina udruga ima tek 555 registriranih članova. To je pomalo zabrinulo Izvršni odbor i Tajništvo koji pokreću akciju za povećanjem broja članova. Naime, plaća se tek jedna marka mjesečno za članstvo, a članovi imaju brojne olakšice. To je potvrđeno na sjednici Izvršnog odbora.

– Udrugu smo osnovali 2000. godine, imala je 600 članova, a danas ih je sve manje. To je loše u usporedbi sa susjedima iz Gruda.

Naime, u Grudama je registrirano oko 1600 umirovljenih, a njihova udruga ima čak 1200 članova. Slično je stanje i u drugim općinama Zapadnohercegovačke županije, ističu u posuškoj Udruzi umirovljenika. Istina je da su umirovljenici nezadovoljni visinom mirovina jer ih je u Posušju čak 60 posto s minimalnom mirovinom.

No, ipak članstvo te nevladine udruge nudi nekoliko olakšica – topličko liječenje i rehabilitizaciju, nabavu ogrjeva u ratama, besplatna cjepiva, izlete i drugo.

U Izvršnom odboru na čelu s prof. Markom Sliškovićem ističu kako dobro surađuju sa Zajednicom udruga Zapadnohercegovačke županije te Savezom županijskih udruga Federacije BiH. Kane krenuti u akciju po mjesnim zajednicama posuškoga kraja i povećati broj članova te organizirati nove akcije koje će biti na korist svim članovima posuške Udruge umirovljenika.

Pero Crnogorac/ vecernji.ba

OGLASI

Loading