Select Page

Sve ove godine, i desetljeća, stat će u jednu noć

Sve ove godine, i desetljeća, stat će u jednu noć

Koncert ”Sve ove godine” održava se večeras u Posušju, a na njemu nastupaju bendovi koji su nekad nastupali u Posušju. Više uglavnom ne postoje jer ih je život raznio na sve strane svijeta, ali će se večeras okupiti i prisjetiti se starih slika iz svoje mladosti. Pripremljen je posuški vremeplov od sedamdesetih godina do danas.

Nastupit će devet bendova koji su nekada nastupali u Posušju. Publiku će zabavljati Corona, Orion, Epicentar, Korg, Predgrađe, Sjena, Crossover, Ručni rad, Infuzija i Maša. Njihov koncert je na Trgu hrvatskih branitelja od 20 sati i 30 minuta.

Veći dio onih koji će biti u publici, prvi put vidjet će neke od ovih bendova, a jedan od njihovih ciljeva, uz dobru svirku, zabavu i podsjećanje na stare dane je i animiranje mladih da se aktivnije posvete sviranju.

-Prvotna ideja počela je davno od Dražena Jukića i mene, nismo tada to realizirali, ali svaki od ovih bendova imao je sličnu ideju, samo je netko trebao reći hajdemo to napraviti, i napravili smo. Imali smo ciljeve postavljene na početku organizacije ovog događaja i nadmašili smo ih, zato hvala svima. Cilj je da svi iziđu i prisjete se bendova koji su tada bili aktivni. Cilj je da pokažemo kako je postojala ta rock scena u Posušju i ranije. Cilj je da se svi dobro zabave. Cilj je dokazati da se mogu proširiti te da u Posušju može biti još bendova, kazala je idejna začetnica ove priče prof. Gabrijela Senjak, dodajući kako su mnogi članovi ovih bendova raštrkani diljem svijeta, te da se nisu mogli svi okupiti za ovaj koncert.

-Pripreme su bile dobre. Mi smo prezadovoljni. Zezamo se opet kao nekada na probama. Nama je bilo dobro, a kako će biti publici, tek ćemo vidjeti. Nadam se da će se i njima svidjeti. Mislim da možemo proći. Zaista uživamo u svirkama, dobili smo i ponude za gaže, kazao je Damir Markota iz benda Epicentar, dodajući i kao bi volio da se i sljedeće godine sve ovo ponovi, te bi sigurno bilo još kvalitetnije.

-Ima mnogo mladih glazbenika u Posušju, ali se drugačije svira. Oni uče pravilno svirati, školovani su glazbenici, a ne kao mi, pa ih je zato manje, a možda se uskoro pojave u javnosti, kazao nam je Jurica Tolo koji je i danas aktivan sa sviranjem, a Markota je dodao kako je ovo ”možda samo zatišje pred buru”.

-Dogodilo se da djeca, mladi, nemaju strpljenja. Dolaskom interneta sve je ubrzano. Nemaju strpljenja da bi sad vježbali pola godine prije nastupa. Oni bi odmah nastupali, kazao je Martin Zlopaša, koji će također nastupiti s čak tri posuška benda, a danas svira s bendom Mnogi Drugi koji djeluje u Zagrebu, a uskoro očekuju i prvi album u izdanju Croatia Recordsa.

Tolo je, da bi dočarao kako je nekada bilo teže svirati i pjevati, kazao kako mnoge pjesme nisu pjevali u originalu, jer nisu prepoznali tekst, ako im netko nije poklonio ploču s tekstom pjesme.

Sve ove godine, stat će tako u jednu noć, večeras od 20 i 30 na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju. Najavljene su i neke autorske pjesme koje se do sada nisu mogle čuti.

posusje.net

OGLASI

Loading