Select Page

Sve više putnika ”pada” na granicama BiH sa lažnim testovima

Sve više putnika ”pada” na granicama BiH sa lažnim testovima

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 17. prosinca 2020. godine, nisu dozvolili ulazak u Bosnu i Hercegovinu za petericu državljana Sjeverne Makedonije i dvojicu državljana Republike Srbije, nakon što su prilikom graničnih provjera predočili sedam potvrda PCR testa na COVID-19 za koje se sumnja da su krivotvorene.

Strani državljani su kontrolirani u vozilu, makedonskih nacionalnih oznaka, na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ”krivotvorenje isprave”, o događaju je obaviješten tužiltelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Bogatići Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Službenici JGP Zvornik, 18. prosinca 2020., lišili su slobode A.P. (1979.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Bratunac i predan službenicima Sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, 17. prosinca 2020., službenici JGP Orašje lišili su slobode M.B. (1983.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu radi izdržavanja kazne zatvora.

Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Šamac i predan službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Službenici JGP Brod, 16. prosinca 2020., prilikom ulasku u našu zemlju na prijelazu Brod, lišili su slobode M.A. (1996.).

Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Bh. državljanin je predan službenicima Sudske policije Odžak.

Posuški. Info

OGLASI

Loading