Select Page

Valeriji Bago iz Posušja Dekanova nagrada za uspjeh

Valeriji Bago iz Posušja Dekanova nagrada za uspjeh

Na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru ovoga tjedna dodijeljene su Dekanove nagrade najboljim studentima u akademskoj 2019./2020. godini i Pohvalnice za izvannastavne aktivnosti. Tom prigodom dodijeljeno je 14 Dekanovih nagrada i pet Pohvalnica za izvannastavne aktivnosti.

Među dobitnicima Dekanove nagrade je i jedna Posušanka – Valerija Bago. Valerija je trenutno studentica pete godine hrvatskoga jezika i književnosti i novinarstva. Dobila je Dekanovu nagradu za uspjeh u 2019./2020. godini s prosjekom 4.8. „Iako sam ispunila kriterije i za izvannastavne aktivnosti, u jednoj godini se smije dobiti samo jedna nagrada, te sam odabrala ovu za uspjeh“, kazala je za naš radio Valerija. Dodala je da joj je Dekanova nagrada veliki poticaj za daljnji rad i ambicija da iz dana u dan radi na sebi u svim područjima svoga djelovanja. „Ponekad se čini da čovjek sve što radi, radi uzalud, ali ovo je znak da se trud ipak isplati“, kazala nam je Valerija.

No, ova Dekanova nagrada tek je jedna u nizu Valerijinih nagrada. Nekoliko je puta nagrađivana za najbolju fotografiju. Prva nagrada je bila na natječaju PROF komunikacije u kojem je na seminaru „Mala škola fotografije i video zapisa-moćno sredstvo vizualne komunikacije” Valerija osvojila prvo mjesto za svoju fotografiju pod naslovom „Kišno jutro”. Druga nagrada za fotografiju joj je dodijeljena  od strane Američkog kutka i tada je Valerija osvojila drugo mjesto. 

Osim iznimnog uspjeha u nastavnim aktivnostima, za Valerijom su i brojni angažmani u izvannastavnim aktivnostima. „U časopisu studenata Filozofskog fakulteta „Feniks“ sam jedna od glavnih urednica, a možda je zanimljivo spomenuti kako je rad ovoga časopisa obnovljen nakon sedam godina pauze upravo pod vodstvom moje kolegice s fakulteta i mene. Uz to sam i predsjednica Kluba studenata Hrvatskoga jezika i književnosti „Franjo Milićević“. No, ne planiram stati. Ispred sebe imam još puno planova i aktivnosti, ako Bog da i ova situacija s COVID -19 situacijom postane stabilnija“, kazala nam je Valerija.

Njezine izvannastavne aktivnosti smjestile su se i u Dramski studio mladih Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, što nije veliko iznenađenje budući da Valeriju pamtimo iz mnogih recitatorskih nastupa dok je bila srednjoškolac u Posušju, ali i predstava koje je igrala dok je bila član Frame Posušje. „ U Dramskom studiju mladih HNK u Mostaru trenutno pripremamo jednu predstavu i radimo sa profesionalnim glumcima HNK Mostar. Uskoro planiram i vlastitu predstavu, ali o tom po tom“, kazala nam je Valerija. Uz sve ovo, Valerija volontira u Društvu Hrvatskih književnika Herceg- Bosne na različitim manifestacijama i večerima poezije.

No, ništa od ovoga ne bi ni bilo bez potpore. „Moja velika potpora u svemu ovome su kako moja obitelj tako i moj dečko i prijatelji naravno. Shvaćaju svaki moj nedostatak vremena, ali i vrednuju svako zalaganje i trud, daju savjete i kritike“, zaključila je Valerija.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading