Select Page

Svečano otvoren 16. Mediteran Film Festival u Širokom Brijegu

Svečano otvoren 16. Mediteran Film Festival u Širokom Brijegu

U srijedu je u širokobriješkom kinu Borak počeo 16. po redu Mediteran Film Festival – festival dokumentarnog filma. Već od 17.00 sati posjetitelji su mogli uživati u projekcijama dokumentarnih filmova iz programa ”Domaći autori”, a prikazani su filmovi ”Austro-Ugarske vojne utvrde u Mostaru” Ive Mikulića, ”Da capo” autora Zdenka Jurilja te nagrađivani film Ivana i Mirele Cigić ”Neukrotivi kardinal”.

MFF_2015_otvaranje_6

Nakon ceremonije otvaranja u 21.00 sati, 16. MFF otvoren je španjolskim dokumentarnim filmom iz konkurencije dugometražnih, ”Kreator džungle”. Osim ovog, tijekom večeri prikazana su također tri španjolska filma iz konkurencije kratkometražnih dokumentaraca: ”Tišina”, ”Tri žene” i ”Igra skrivača”.

Tijekom ceremonije otvaranja prikazan je film iz MFF radionice, ”The Bridge”, koji su posljednjih tjedana, pod vodstvom Lucy Eagleson i Tylera Gundersona, u Širokom Brijegu snimili srednjoškolci ovih radionica iz Širokog Brijega te šest mladih filmaša iz američkog San Diega.

MFF_2015_otvaranje_1

Mediteran Film Festival otvorio je Ivan Aleksić, 15-godišnji Širokobriježanin koji je glumio Zvonimira u filmu ”The Bridge” – glavnog muškog lika.

Sveukupno, na ovogodišnjem Mediteran FF bit će prikazano 17 filmova u konkurenciji, deset animiranih ostvarenja s prijateljskog festivala NAFF te pet filmova iz programa ‘Domaćih autora’. Festival s ponosom ističe i program ‘Open air Cinema’ u kojem će na festivalskom trgu u središtu Širokog Brijega biti prikazana dva igrana filma, te suradnju s filmskom mrežom HBO, koja u programu Adria donosi dva velika dokumentarna hita.

MFF_2015_otvaranje_4

Detaljan program MFF-a pogledajte na službenim web stranicama te na Facebook stranici.

Portal Jabuka.tv je ponosni medijski pokrovitelj Mediteran Film Festivala.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

OGLASI

Loading