Select Page

Svečano otvoren prodajno-servisni centar tvrtke Markota d.o.o. u Poduzetničkoj zoni Osrdak

Svečano otvoren prodajno-servisni centar tvrtke Markota d.o.o. u Poduzetničkoj zoni Osrdak

U Poduzetničkoj zoni Osrdak svoja vrata otvorio je prodajno-servisni centar tvrtke Markota d.o.o. iz Posušja. Realizaciji ovog projekta, otvaranju poslovnog kompleksa na 2.300 metara četvornih, prethodilo gotovo tri desetljeća razvoja tvrtke. Svečanost otvaranja upriličili su vlasnik tvrtke Jerko Markota, načelnik općine Ante Begić te posuški župnik fra Mladen Vukšić, koji je ovom prigodom i blagoslovio objekat.

 „Poduzeće Markota d.o.o. nakon 27 godina rada u skučenim prostorijama otvara jedan predivan centar. Krenuli smo 1994. s prodajom rezervnih dijelova za kućanske aparate, radili smo i borili se. Bili smo na mnogim lokacijama, mučili se i radili sve i svašta, da bi prije dvije godine od Općine Posušje u industrijskoj zoni po vrlo prihvatljivim uvjetima uzeli 4.000 četvornih metara te napravili ovaj objekat za 14 mjeseci.“, kazao je vlasnik tvrtke Jerko Markota.

U novootvorenom objektu tvrtke Markota d.o.o., u Poduzetničkoj zoni Osrdak, dostupna će biti prodaja bijele tehnike, rezervnih dijelova te servis kućanskih aparata. U ponudi će biti i edukacija sugrađana i kupaca kako koristiti nove uređaje te rukovanje istima. Stoga će se svako mjesec-dva dana organizirati i Dan otvorenih vrata.

Markota je nadodao da je ovo veliki iskorak za tvrtku, ali i za Općinu, kojoj je zahvalio na pomoći pri realizaciji kako ovog objekta, kao i za stvaranje ove industrijske zone.

„Drago nam je što možemo nazočiti otvaranju novog objekta gospodarskog društva Markota d.o.o. koji djeluje već tri desetljeća te je na ovaj način pospješio svoje djelovanje. Posebno nam je drago što je to učinio upravo u našoj Poslovnoj zoni Osrdak u kojoj, usput rečeno, više nemamo ni mjesta za naše gospodarske subjekte. Vidimo da su prepoznali važnost ove gospodarske zone, a mi smo im bili na usluzi, da im ulaganje bude olakšano uz subvencioniranja zemljišta na ovom prostoru.“, izjavio je načelnik Ante Begić te nadodao da će sljedeća djelovanja biti u Poslovnoj zoni Paljevina-Vlake.

Kao što smo naveli, tvrtka Markota d.o.o. funkcionira od početka 1994. godine, a 2002. godine postaje središnji servis Končar kućanskih aparata za Bosnu i Hercegovinu. U sklopu servisne mreže imaju ukupno 18 ugovorenih servisa u BIH. Trenutno imaju 8 djelatnika i nadaju se daljnjem proširenju, a sa servisnom mrežom imaju oko 50 zaposlenih. 2012. godine počeli su i s uvozom Končar bijele tehnike i kućanskih aparata, a posljednjih pet godina su najveći uvoznici ove robne marke u BIH s dobro razgranatom veleprodajom.

Ovo je potvrda da uspjeh ne dolazi preko noći, već je rezultat predanog dugogodišnjeg rada i kao takav treba biti uzor onima koji danas kreću u svijet gospodarstva.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading