Select Page

Svečanost u Masnoj Luci: Predstavljena monografija „Fratar i planina“

Svečanost u Masnoj Luci: Predstavljena monografija „Fratar i planina“

U crkvi Sv. Ilije u Masnoj Luci večeras je održano predstavljanje monografije „Fratar i planina“, pred predstavnicima javnih institucija i gostima među kojima su bili predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u BiH, Federaciji, županijama i općinama, braniteljskih udruga, vjerskih institucija, gospodarstvenici.

Monografiju je u čast fra Petrova četrdesetogodišnjeg života i rada u Poljima, u Masnoj Luci izdala Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović nazočio je večeras predstavljanju monografije te bio jedan od predstavljača.

Obraćajući se nazočnima, predsjednik Čović je istaknuo kako je riječ o vrijednoj monografiji koja životopisno opisiva četrdesetogodišnji život koji je vrijedno zapisao fra Petar o svome djelovanju i životu.

“Ključna poruka ovog djela je da cijenimo život i volimo ljude. Siguran sam da svatko može u ovom djelu pronaći sebe. Vas sve ovdje prisutne želim pozvati da slijedimo ono što nam je fra Petar ostavio. Ovo je jedno znanstveno djelo koje sadrži i u njemu je zapisano mnoštvo toga s čega je skinuta prašina i trajno svjedoči našoj bogatoj povijesti koju skupa trebamo nastaviti graditi”, dio je govora i izlaganja predsjednika Čovića.

OGLASI

Loading