Select Page

Sveučilište u Mostaru spremno za nastavu na daljinu

Sveučilište u Mostaru spremno za nastavu na daljinu

„Na SUM-u smo usvojili dokument Smjernice za organizaciju nastave na daljinu poradi provedbe nastavnog procesa u online obliku za vrijeme trajanja privremenih mjera“, rekao je u intervjuu za Večernji list doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog
fakulteta i voditelj aktivnosti e-učenja unutar Centra za informacijske tehnologije (SUMIT) na SUM-u.

Na Sveučilištu u Mostaru, zbog epidemiološke situacije vezane za koronavirus – COVID 19, ne održava se klasična nastava (face to face), a u tijeku je održavanje nastave na daljinu. Objasnio je kako se usvojene smjernice sastoje se od obveza i preporuka za nastavno osoblje, studente i uprave fakulteta podijeljenih u nekoliko kategorija vezanih za uspostavu komunikacijskih kanala, tehnologija za izvođenje online nastave i tehničke podrške.

„Obzirom na kratko vrijeme pripreme, organizacija nastave na daljinu svakako predstavlja izazov. U vrlo kratkom roku uključili smo studente i nastavnike i za sada uspješno provodimo ovaj oblik nastave“, objasnio je za Večernji list.

Prednosti su te da ne postoji ograničenje vremena i prostora kao kod klasične nastave, nastavni sadržaj se može prezentirati na poticajan i zanimljiv način, tu je lakša i jednostavnija interakcija sa studentima, mogućnosti praćenja rada studenata i davanja povratnih informacija. 

„Sve te prednosti iskoristit ćemo u cilju ostvarivanja ishoda učenja zamišljenih unutar kolegija“, naglasio je Odak u intervju za Večernji list.

Studentima i nastavnom osoblju dostupan je Portal za e-učenje (eucenje.sum.ba) na kojem se nalaze priručnici, upute i ostale korisne informacije vezane za e-učenje i organizaciju nastave na daljinu.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading