Select Page

Sveučilište u Mostaru svečano proslavilo svoj 39. rođendan

Sveučilište u Mostaru svečano proslavilo svoj 39. rođendan

Svečana sjednica Senata Sveučilišta u Mostaru povodom Dana Sveučilišta u Mostaru održana je u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosača u Mostaru. Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić izrazila je dobrodošlicu brojnim uglednim uzvanicima iz BiH i Republike Hrvatske na proslavi 39. obljetnice Sveučilišta u Mostaru te otvorila svečanu sjednicu Senata.

“39. obljetnica Sveučilišta u Mostaru. Vjerojatno se pitate zašto naglašavam ovu pomalo neuglednu obljetnicu, ali ja je zapravo doživljavam vrlo znakovitom. Naime, danas ispraćamo Sveučilišne tridesete. Iz perspektive ljudskog života, to su jedne od najproduktivnijih godina, koje uveliko pokazuju tko smo, što i kako radimo i kuda želimo ići”, poručila je rektorica Ostojić, piše pogled.ba.

Kazala je da je proteklo desetljeće na Sveučilištu u Mostaru ponajprije bilo obilježeno provedbom Bolonjskog procesa.

“Naglasak je stavljen na prilagodbu obrazovnog procesa na svim ciklusima studiranja, stalno osuvremenjivanje i prilagodbu sadržaja studijskih programa u skladu s referentnim sveučilištima u okruženju i EU te specifičnim potrebama tržišta rada”, istaknula je Ostojić.

U sklopu svečanosti dodijeljene su Rektorove nagrade za 24 najbolja studenta sa Sveučilišta te počasna zvanja profesor emeritus za: prof. dr. sc. Šimuna Musu, prof. dr. sc. Serafina Hrkaća, prof dr. sc Antu Miškovića, prof. dr. sc. Aliju Cigića i prof. dr. sc. Franu Ljubića.

pogled.ba

OGLASI

Loading