Select Page

Svi za Vukovar: Prikupljeno gotovo 1,2 milijuna kuna

Svi za Vukovar: Prikupljeno gotovo 1,2 milijuna kuna

Na zagrebačkome Trgu Bana Josipa Jelačića održan je koncert Svi za Vukovar – donatorski koncert za obnovu vukovarskog Vodotornja. Do 23.30 sati prikupljeno je 1.155.000 kuna!

Koncert je održan u sklopu obilježavanja 90. godišnjice Hrvatskog radija i 60. godišnjice Hrvatske televizije.

Na koncertu su nastupili Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Vatra, Toni Cetinski, Ivan Zak, Colonia, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Najbolji hrvatski tamburaši, kvartet Gubec, Gabi Novak, Radojka Šverko, Tereza Kesovija, Jacques, Massimo, Vanna, klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, Ivan Mikulić, ovogodišnja pobjednica HRT-ove emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske Ruža Janjiš, zbor Concordia Discors i Jole.

Istodobno je organiziran i pozivni centar u prostorima kavane Johann Franck. Svojim su dolaskom i javljanjem na telefonske pozive građana akciju poduprli predstavnici vlasti, gospodarstva, društvene, kulturne i sportske javnosti te brojne druge poznate osobe.

Ovo je posebno zadovoljstvo, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je pokroviteljica akcije ‘Svi za Vukovar’. Nadam se da ćemo za oko godinu dana otvoriti vodotoranj za javnost. Mnogi građani žele zvati više puta, drago mi je da iz cijele Hrvatske i svim srcem zovu za Vukovar, dodala je.

Premijer Tihomir Orešković rekao je kako je njemu Vukovar apsolutno u fokusu i da je 40 milijuna kuna u proračunu predviđeno za Vukovar, za obnovu grada i infrastrukture. Aktivirali smo i europske fondove iz kojih ćemo novac uložiti u infrastrukturu, proizvodnju i socijalne potrebe. Imamo nekoliko velikih projekata, među njima i jedan od 350 milijuna kuna za sustav vodoopskrbe i odvodnje, rekao je Orešković. 24 milijuna eura namijenjeno je za dva projekta, jedan je uređenje hale tvornice Borovo za inovacijski centar od 10.000 četvornih metara koji će tvrtke moći unajmiti i otvoriti 300 do 400 radnih mjesta.

Kada se vjeruje u nešto, nebo je granica, a kad smo razjedinjeni, i najbolje stvari možemo upropastiti, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na pitanje vjeruje li da će se prikupiti potreban novac.

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, zahvalio se svima koji će donirati novce. Zagreb je puno učinio za Vukovar, ali premalo za ono što je Vukovar učinio za Hrvatsku, istaknuo je.

Zajedništvo je riječ koja nas povezuje, i ovim smo telefonskim pozivima povezali cijelu Hrvatsku, rekao je v.d. ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić i zahvalio svima koji su donirali za vodotoranj. HRT je uručio 73.660,79 kn koji su prikupljeni glasovanjem putem telefona u finalu The Voicea.

Za obnovu ovog simbola hrvatskog zajedništva potrebno je sakupiti 20 milijuna kuna. Prikupljanje sredstava trajati će do 1. studenoga, a radovi na obnovi trebali bi početi u ljeto i trajati godinu dana.

ABCportal.info

OGLASI

Loading