Select Page

SVJEDOČANSTVO SESTRE MARINE

SVJEDOČANSTVO SESTRE MARINE

U petak, 26. travnja, na redovitom susretu Frame imali smo nama dobro poznatu gošću predavačicu sestru Marinu Ivanković. S. Marina je 12 godina provela u našoj župi te nam je susret s njom bio poput susreta sa starim prijateljem. No, s. Marina nam se ovoga puta predstavila iz nama do sada nepoznatog kuta.

Naime, prije 43 godine s. Marina je, radeći kao službenica u općini Čitluk, svoj poziv osjetila nakon ukazanja Blažene Djevice Marije na Podbrdu. Prve vidjelice su dotrčale u njenu kuću odmah nakon ukazanja. Tada se pitala zašto, a sada joj je jasno da je sve to dio njenog poziva kojeg nije odmah u početku shvatila. Osjećajući poziv, ali i nesigurnost u vezi istog, s. Marina je zamolila vidjelice da Gospu upitaju što joj je činiti. Gospine riječi:„Pođi mojim putem, s vremenom ćeš postati sretna”, bile su joj odgovor na njene dileme te je nakon njih pristupila redu Školskih sestara franjevki.

U nastavku predavanja, sestra nam je govorila o važnosti osluškivanja Božjega glasa u našoj svakodnevnici te čistoći srca koja je preduvjet da taj glas možemo čuti i biti mu poslušni.

S. Marina trenutno je na župi u Tomislavgradu. Nadamo se da će i njima biti draga, uvijek vesela i nasmijana kao što je bila kroz sve godine u našoj župi. Ovim putem se zahvaljujemo za godine rada u našoj župi te na ovom svjedočanstvu i poticajnim riječima da osluškujemo Božji poziv i budemo čista srca.

Frama Posušje

OGLASI

Loading