Select Page

Svjetsko prvenstvo 2018: Atraktivan, ali i težak ždrijeb za Hrvatsku

Svjetsko prvenstvo 2018: Atraktivan, ali i težak ždrijeb za Hrvatsku

Ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva u Rusiji Hrvatskoj je donio svjetskog doprvaka Argentinu, Island i Nigeriju. Prvenstvo će otvoriti Rusija i Saudijska Arabija, 14. lipnja u 16:00 po hrvatskom vremenu, na stadionu Luzhniki u Moskvi…

Iako je Hrvatska mogla dobiti puno težu skupinu, treba napomenuti kako Hrvatsku čekaju tri iznimno zahtjevne utakmice. Naša reprezentacija prvenstvo će otvoriti protiv Nigerije, momčadi s kojom još nikada nije igrala.

S Argentinom je Hrvatska već jednom igrala na Svjetskom prvenstvu. To je bilo 1998. godine kada smo izgubili 1:0 ali također to je bilo prvenstvo na kojem je Hrvatska postigla povijesni uspjeh osvojivši broncu.

Grupnu fazu Hrvatska će zatvoriti protiv Islanda s kojima se naši reprezentativci iznimno dobro poznaju jer su upravo u kvalifikacijskim skupinama za ovo prvenstvo bili suparnici. Hrvatska je bila u prvoj utakmici bolja s 2:0, no u drugoj iznenađujuće Island je slavio s 1:0.

Napomenimo kako u slučaju da Hrvatska bude među dvije najbolje ekipe skupine D, sljedeći protivnici doći će iz skupine C u kojoj su Francuska, Australija, Peru i Danska.

Od ostalih skupina najzanimljivije će sigurno biti u skupini F u kojoj se nalazi aktualni svjetski prvak Njemačka, Švedska, Meksiko i Južna Koreja.

Raspored Skupine D:
Kaliningrad, 16. lipnja 20:00 (CET) Hrvatska – Nigerija
Nizhny Novgorod, 21. lipnja 19:00 (CET) Argentina – Hrvatska
Rostov na Donu, 26. lipnja 19:00 (CET) Island – Hrvatska

Skupina A
Rusija
Saudijska Arabija
Egipat
Urugvaj

Skupina B
Portugal
Španjolska
Maroko
Iran

Skupina C
Francuska
Australija
Peru
Danska

Skupina D
Argentina
Island
HRVATSKA
Nigerija

Skupina E
Brazil
Švicarska
Kostarika
Srbija

Skupina F
Njemačka
Meksiko
Švedska
Južna Koreja

Skupina G
Belgija
Panama
Tunis
Engleska

Skupina H
Poljska
Senegal
Kolumbija
Japan

Hrsport.net

OGLASI

Loading