Select Page

Započeo 20. malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje

Započeo 20. malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje

U ponedjeljak je otvoreno 20. izdanje malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje, a na tribine igrališta OŠ Ivana Mažuranića došli su brojni gledatelji i navijači. I ove godine za organizaciju je zadužen Športski savez općine Posušje.

Jedan od najatraktivnijih športskih događaja Posuškog lita, Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje, započeo je himnom hrvatskog naroda Lijepom našom, uslijedila je i minuta šutnje za sve umrle i poginule sudionike turnira kao i za sve posuške branitelje koji su dali svoj život na oltar Domovine.

Turnir je svečano,prigodnim riječima, otvorio predsjednik OV-a općine Posušje Mario Knezović, pozdravivši nazočne u ime načelnika općine Posušje Ante Begića i u svoje osobno ime. U svom obraćanju je čestitao i zahvalio organizatoru, Športskom savezu općine Posušje na čelu sa predsjednikom Antom Jukićem što su nam i ovog ljeta omogućili da uživamo u nogometnim nadmetanjima. „Ovaj turnir je najmasovniji i okuplja najveći broj gledatelja u sklopu bogatog programa manifestacije Posuško lito. Svim sudionicima turnira želim puno uspjeha, neka pobjedi najbolji, najspretniji i najsretniji, i naravno da sve protekne u sportskom duhu i fair-play atmosferi“, kazao je Knezović.

Predsjednik Športskog saveza općine Posušje Ante Jukić istaknuo je kako ovaj turnir iz godine u godinu plijeni veliku pozornost i posjećenost;  „Već prve večeri turnira zavidan je broj gledatelja na tribinama koji su došli popratiti ovaj događaj, ljudi su se valjda zaželjeli i nogometa i druženja. Imamo naše iskusne igrače, ali i mlade nade koji su stasali i pucaju od snage i želje, a kako će se nositi sa ovima koji su stariji i iskusniji – vidjet ćemo. Lijepa je ovo promocija sporta općenito, a nogomet je posebna priča za sebe. I ove godine sredstva će biti usmjerena za našu djecu i mlade, pa se ovim putem zahvaljujem i svim našim sponzorima i donatorima, ali i svima onima koji su na bilo kakav način pomogli u organizaciji. Sudionicima turnira želim puno sreće, neka pobjedi najbolji“, kazao je nakon otvorenja turnira za Radio Posušje  Jukić.

Nagrade su i ove godine predviđene za prva tri mjesta. Tako će ekipa koja ove godine osvoji turnir, uz pehar i medalju, dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 2 000 KM. Novčanu nagradu u iznosu 1 000 KM dobit će drugoplasirana ekipa, dok će trećeplasirana ekipa dobiti novčanu nagradu u iznosu od 500 KM. Drugo i treće mjesto također uključuju medalje i pehar. I ove godine proglasit će se najbolji strijelac, igrač i vratar turnira.

Pred punim tribinama igrališta u sklopu Osnovne škole Ivana Mažuranića snage su prve večeri odmjerili branitelj naslova Rakitno i Rastovača polje, zatim Durmišuša i Batin, te Broćanac i Rakitno Sutina.

Rakitno je tako odnijelo uvjerljivu pobjedu protiv Rastovače polje rezultatom 6:4, Durmišuša je svladala Batin rezultatom  3:1, a Broćanac i Rakitno Sutina remizirali su rezultatom 3:3.

U utorak se nastavlja u istom tempu; prvo će snage odmjeriti ekipe Gornji Jukići i Gradac, nakon toga slijedi i ogled između ekipa Vir i Rastovača suveznici, a drugu večer turnira zatvorit će ekipe Čitluk i Vinjani.

Podsjetimo, najbolja ekipa ovogodišnjeg izdanja Malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje predstavljat će Posušje u Ligi Hercegovine, čiji je ovogodišnji domaćin Ljubuški.

OGLASI

Loading