Select Page

TAEKWONDO: Dva “Poskoka” na pobjedničkom postolju

TAEKWONDO: Dva “Poskoka” na pobjedničkom postolju

U subotu 21.04.2018. godine u Čapljini održalo se Prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine za 2018 godinu u olimpijskom taekwondou. Organizator prvestva bio je Taekwondo Savez Federacije BiH a domaćin taekwondo klub Čapljina.

Na Prvenstvu je nastupilo 270 natjecatelja u disciplinama sportske borbe i izvođenja taekowndo formi. Taekwondo Klub „Poskok“ iz Posušja nastupio je sa 22 natjecatelja koji su se izborili za 20 medalja od kojih je 6 zlatnih, 7 srebrnih i 7 brončanih.
Što se tiče ekipnih rezultata posuški klub je treću godinu za redom prvak Federacije BiH u formama. U sportskoj borbi u ukupnom poretku od 26 klubova „Poskok“ iz Posušja zauzeo je 10 mijesto, prvi je bio Novi Grad iz Sarajeva, drugi Magone iz Livna a treći Bosna iz Visokog. U ekipnoj konkurenciji seniora i seniorki je „poskoci“ su zauzeli ekipno 3 mijesto dok su seniorke zauzele ekipno 2 mijesto.

Zlatnu medalju u sportskoj borbi osvojila je Martina Kovač, seniorka do 62 kilograma a u formama Mate Dragoja, Jelena Bakula, Martina Grubišić, Sara Grubišić te u paru Matej Bešlić i Jelena Bakula. Srebrne medalje u sportskoj borbi osvojili su Mihaela Senjak, Marin Begić i Marko Đerek a u formama Matej Bešlić, Igor Gavrić, Iva Tomić, Anela Jukić i Antea Bašić. Brončane medalje u sportskoj borbi osvojili su Antonio Bešlić, Slavo Jukić, Ilija Jukić, Igor Gavrić i Sara Grubišić a u formama Martin Crnogorac i David Dumančić.

martina kovač 1 mjesto

Iznenađenje ovog Prvenstva kad su u pitanju forme bio je taekwondo klub „Poskok-Kočerin“ iz Širokog Brijega kojem je ovo bio prvi službeni nastup od osnivanja kluba. „Poskok-Kočerin“ nastupio je na Prvenstvu u formama sa 12 natjecatelja u 2 uzrasne kategorije gdje je ostvaren stopostotni učinak osvojivši 5 medalja od kojih su 2 zlatne i 3 brončane. U kategoriji kadetkinja Magdalena Kvesić osvojila je zlatnu medalju a Nika Vukoja i Monika Ivanković brončane. U kategoriji kadeta Leonardo Mikulić osvojio je također zlatnu medalju a Ante Galić brončanu. Sa ovim izvrsnim rezultatima kočerinski „poskoci“ izborili su se za 3 mijesto u ukupnom poretku iza prvaka „Poskoka“ iz Posušja i drugoplasiranog „Magonea“ iz Livna.
Paralelno sa Prvenstvom Federacije BiH održao se i „Otvoreni kup Čapljine 2018“ gdje su nastupile neslužbene kategorije mlađih kadeta i limača u disciplinama sportske borbe i kicka. Za posuški klub nastupilo je 6 limača u sportskoj borbi koji su se izborili za 6 medalja. Srebne medalje su osvojili Anamarija Miličević, Marta Grubišić i Sara Sabljo a brončane Jozo Boban, Ivana Čutura i Petra Polić. Taekwondo klub „Poskok-Kočerin“ nastupio je sa dvije djevojčice koje su osvojile dvije srebrne medalje u disciplini kick, to su Anamarija Gašpar i Emanuela Mikulić.

20180421_195849

“Obzirom da naši treneri treniraju obadva kluba ja sam prezadovoljan ostvarenim rezultatima na Prvenstvu. Taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja je već treću godinu za redom prvak Federacije BiH u formama i ovaj rezultat je bio za očekivat. Posebno me raduje uspjeh mladih sportaša iz „Poskok-Kočerin“ iz Širokog Brijega koje trenira naš trener Danijel Boban i koji su ostvarili odličan rezultat na Prvenstvu. Kad je pitanju sportska borba na ovom Prvenstvu se istakla naša seniorka Martina Kovač koja je odradila dvije odlične borbe, osvojila zlatnu medalju i na taj način se oprostila od aktivnog natjecanja u taekwondou nakon čega će kao trenerica nastaviti još aktivnije prenositi svoje veliko znanje i iskustvo na naše mlade članove. Jako dobru finalnu borbu je odradila i naša seniorka Mihaela Senjak koja je nažalost nakon izjednačenog rezultata izgubila na zlatni bod od predstavnice Novog Grada iz Sarajeva. U nastavku sezone očekuju nas nastupi na međunarodnim turnirima u Hrvatskoj, BiH i Austriji te nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u Rusiji gdje će naša članica Mihaela Senjak zajedno samnom predstavljati Bosnu i Hercegovinu.” – Petar Boban, trener.

OGLASI

Loading