Select Page

Taekwondo Poskok – David srebreni, Filipa brončana u Podgorici

Taekwondo Poskok – David srebreni, Filipa brončana u Podgorici

Na međunarodnom natjecanju “Montenegro Podgorica open 2022” koji nosi status G2 i bodovni je na europskoj i svjetskoj rang listi nastupilo je 350 natjecatelja iz zemalja Europe i svjeta.

Taekwondo klub “Poskok Posušje” nastupio je sa tri natjecatelja koji su osvojili dvije medalje. Najuspješniji ovaj put je bio David Milićević koji je sa dvije pobjede osvojio srebrnu medalju u kategoriji kadeta do 53 kilograma. U prvoj borbi savladao je predstavnika Italije rezultatom 2:1 u rundama, u drugoj borbi predstavnika BiH rezultatom 2:0, da bi u finalu izgubio od aktualnog viceprvaka Europe iz Bugarske rezultatom 0:2.

U konkurenciji juniorki do 59 kilograma Fipa Bašić je osvojila brončanu medalju svladavši u prvom kolu predstavnicu domaćina razultatom 2:1 da bi u drugom kolu izgubila 0:2 od predstavnice Srbije, brončane sa zadnjeg Svjetskog prvenstva. Osim njih dvoje nastupila je i Lucija Miličević kadetkinja do 59 kilograma koja je u tijesnoj borbi za medalju izgubila od predstavnice iz Splita, koja je bila iznenađenje na ovom turniru i dogurala je do finala. Posuške borce je i na ovo natjecanje pratio trener Petar Boban.

“Ovo natjecanje je još jedno u nizu natjecanja visokog ranga na kojem pripremamo naše borce za nastupe na europskim i svjetskim smotrama. Do europskog kadetskog prvenstva koje se održava krajem Studenog očekuje nas još nekoliko nastupa sa Davidom i Lucijom koji su u kadetskoj reprezentaciji BiH i moramo sa njima u narednom periodu još podignuti nivo priprema. Filipa se nakon godinu dana borbe u juniorskoj konkurenciji napokon domogla medalje na E1 turniru u jednoj od najtežih ženskih kategorija i ovo je za nju pobjeda od velikog značaja. Sljedeći vikend nas očekuje nastup na Livno openu gdje će nastupiti oko 30 naših natjecatelja a u sklopu kojeg će se održati i trodnevne pripreme kadetske reprezentacije BiH pred nastup na Europskom prvenstvu., Zahvaljujemo se Općini Posušje na podršci  kao i našim sponzorima Markota Končar doo, Euromaterijali doo, Fitness centru Sport Arts i Rehabilitacijskom centru Soleus. “- Izjavio je Petar Boban.

OGLASI

Loading