Select Page

TAEKWONDO PRVENSTVO FEDERACIJE BIH 2017: Posuški formaši obranili titulu prvaka!

TAEKWONDO PRVENSTVO FEDERACIJE BIH 2017: Posuški formaši obranili titulu prvaka!

U subotu 8.4.2017. u zeničkoj sportskoj dvorani Bilmište održalo se taekwondo Prvenstvo FBiH za uzraste seniora, juniora te starijih i mlađih kadeta u sportskoj borbi i formama.

Nastupilo je više od 400 natjecatelja iz dvadesetak klubova sa područja Federacije BiH a taekwondo klub Poskok iz Posušja nastupio je sa 26 svojih članova.

Taekwondo klub Poskok je ostvario odličan uspjeh iako ta subota i nije bila baš najsretniji dan za posuške borce. Nakon pobjede prekidom u prvoj borbi kadet Antonio Bešlić u drugu borbu ulazi kao favorit i dominira borbom sa uvjerljivim vodstvom, ali tokom napada nesretno pada na leđa i ozljeđuje se te gubi borbu i završava u zeničkoj bolnici iz koje putuje kući sa gipsom od pojasa na više.

Također posuška seniorka Martina Kovač u finalnoj borbi u kojoj je bila uvjerljivo bolja u posljednjim sekundama blokira napad protivnice nakon kojeg završava u zeničkoj bolnici sa lomom na ruci i zlatom oko vrata.

Usprkos svim problemima posuški borci i formaši ostvaruju odlične rezultate. Posuški formaši su obranili titulu prvaka Federacije sa osvojenih 7 zlatnih, 3 srebrne i 2 brončane medalje u pojedinačnim nastupima, zlatne medalje u parovima i timovima te pehar za ekipno prvo mjesto u formama.

Pojedinačno zlato su osvojili: Danijel Boban, Jelena Bakula, Matej Bešlić, Mate Dragoja, Sara Grubišić, David Dumančić i Anela Jukić.

Srebrne medalje su osvojili Lucija Bašić, Luka Landeka i Igor Gavrić a brončane Manda Pekas i Iva Tomić. Zlatni posuški par u formama bili su Danijel Boban i Lucija Bašić a zlatni muški tim Danijel Boban, Mate Dragoja i Igor Gavrić.
Ovim rezultatima poskoci su potvrdili svoju dominaciju u Federaciji kad su u pitanju forme.

U sportskoj borbi poskoci su usprkos zdravstvenim problemima osvojili 2 zlatne, 5 srebrnih i 4 brončane medalje.
Zlato su osvojile seniorka Martina Kovač i juniorka Ružica Crnogorac, srebrne Karlo Galić, Marija Crnogorac, Mihaela Senjak, David Bašić i Ilija Jukić, brončane Marin Begić, Petar Tomić, Marko Đerek i Patrik Tokić.

Na ovom prvenstvu je osvojeno ukupno 27 medalja, 14 zlatnih, 8 srebrnih i 5 brončanih madalja. Formaši su prvaci Federacije u 2017 godini a posuške seniorke i juniorke u borbama viceprvakinje Federacije.

“Zahvaljujemo se domaćinu na gostoprimstvu, a posebno se zahvaljujemo ekipi redara i doktora na prvenstvu, KB Zenica i SB Mostar. Sponzoru Supermarket Divna i svima ostalima na podršci i čestitkama. Ovo je bio jako težak dan za nas i nakon ozljede našeg Antonia svima se bilo teško koncentrirati na natjecanje. Naši seniori su imali veliku pauzu od natjecanja i to se osjeti a naše juniorke koje imaju zeleni pojas redom su pobjeđivale puno iskusnije protivnicebi sa crnim pojasom. Na Prvenstvu su se posebno istakli naši formaši koje su trenirali i vodili Danijel i Lucija. Oni su i po izvedbi i rezultatima bili na puno višem nivou od konkurencije. Ovo natjecanje je bio samo priprema za Državno prvenstvo koje će se održati 14.5.2017. u Bugojnu gdje očekujemo i bolje rezultate a školske praznike za Uskrs iskoristit ćemo za dodatne pripreme” – Petar Boban, trener

Posušje.net/FOTO: TKD Poskok

OGLASI

Loading