Select Page

TAEKWONDO REPREZENTACIJA BIH NASTUPILA NA U21

TAEKWONDO REPREZENTACIJA BIH NASTUPILA NA U21

Na Europskom taekwondo prvenstvu do 21 godine koje se od 08. do 11. studenog 2018. godine održalo u Warshawi (Poljska) nastupila je taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Na Prvenstvu je sudjelovalo više od 750 natjecatelja iz 37 europskih zemalja. Iz Bosne i Hercegovine sudjelovalo je 8 sportaša koje su vodili treneri Hars Husić i Petar Boban. Bosanskohercegovački sportaši se nažalost nisu uspjeli okititi medaljama u teškoj i brojnoj konkurenciji. Za medalju je trebalo pobjediti minimalno 4 borbe a tome je najbliža bila Milica Karanović u kategoriji seniorki do 57 kilograma koja je nakon vodstva kroz cijelu borbu izgubila u četvrtoj borbi od prestavnice iz Latvije rezultatom 14:16. Dora Marušić u kategoriji seniorki do 62 kilograma je prošla 2 kola, također i Sadmir Habibović u kategoriji seniora do 63 kilograma. U kategoriji seniora do 68 kilograma Nedžad Husić prošao je jedno kolo a Mihaela Senjak (SŽ-46 kg), Indira Fazlić (SŽ -49 kg), David Marušić (SM-68 kg) i Karlo Galić (SM -80 kg) izgubili su u prvim kolima. Osim navedenih na natjecanju je sudjelovao kao vođa tima g. Samir Šarić, član IO TKDSBIH i kao sudac g. Belmir Berberović, predsjednik SO TKDSBIH.

“Ovo je bio jedan dobar nastup mladog tima sportaša iz BiH koji su cijeloj Europi sebe i svoju zemlju predstavili u jako dobrom svjetlu. Većina njih su skroz neiskusni ili imaju jako malo oskustva na natjecanjima ovog ranga i s obzirom na uvjete koje taekwondo ima u Bisni i Hercegovini ovo su rezultati dobri i pokazatelj su da treba u njih ulagati a onda će doći i medalje. U proteklih godinu dana u Bosnu i Hercegovinu je doslo nekoliko kadetskih i juniorskih medalja sa europske i svjetske scene, a nakon rjesavanja problema u Savezu ovo je prvi zapaženiji nastup seniorskog tima iako su u njemu većinom još aktualni juniori. Oni su se borili sa svjetskim silama u taekwondou kao sto su Turska, Hrvatska, Španjolska i neke su borbe i pobjeđivali. Iako Savez ulaže velike napore da stvori optimalne uvjete za funkcioniranje za veći iskorak bit će potreban ozbiljniji pristup u financiranju ovog olimpijskog sport od strane Države i njezinih institucija zaduženih za to. Da se u Bosni i Hercegovini kriju mnogi talenti koje samo treba izbrusiti pokazuju rezultati sa ovog Prvenstva gdje sportaši bosanskohercegovačkih korjena osvajaju medalje za Hrvatsku, Sloveniju, Njemačku itd. Za posuške reprezentativce ovo je bio do sada najbolji nastup na europskoj sceni. Nažalost Karlo Galić nakon vodstva kroz cijelu borbu protiv predstavnika Turske nesretno gubi rezultatom 18:22. Mihaela Senjak također jako dobro otvara borbu protiv predstavnice Turske i završava prvu rundu vodstvom od 3:0 da bi se u nastavku stvari okrenule i borba završila rezultatom 11:19 za Tursku. Sad za njih sljedi kratki odmor nakon čega dolazi nova natjecateljska sezona.” – Petar Boban, trener seniorske reprezentacije.

OGLASI

Loading