Select Page

Tegeltija: Sredstva za lokalne izbore će biti osigurana

Tegeltija: Sredstva za lokalne izbore će biti osigurana

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija je danas na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kazao da će sredstva za lokalne izbore u BiH, dio koji osigurava Vijeće ministara BiH, biti osigurana ili kroz proračun ili posebnom odlukom.

Zastupničko pitanje u vezi sa osiguravanjem sredstava za provođenje lokalnih izbora postavila je zastupnica Mirjana Marinković-Lepić iz Naše stranke. 

Marinković-Lepić je također citirala predsjedatelja Tegeltiju, koji je ranije izjavio da „izbori mogu biti raspisani i sredstva osigurana“.

Također je podsjetila na izjavu Tegeltije i „obećanja da Vijeće ministara ima mogućnost da donese potrebnu odluku, da se osiguraju sredstva za provođenje izbora, apelujući istovremeno na SIP BiH da nastavi sve izborne radnje koje su potrebne za provođenje lokalnih izbora, a da problem financiranja ostavi Vijeću ministara BiH“.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je kazao da i dalje stoji na tom stanovištu, te da se se izbori, po njegovom mišljenju, moraju održati u ovoj godini.

– Sredstva za izbore, onaj dio koji osigurava Vijeće ministara BiH bit će osigurana ili kroz proračun, što sam siguran da će biti,  ili posebnom odlukom za šta postoji zakonski osnov da se donese – naveo je Tegeltija.

Dodao je da postoji pripremljena odluka koju je pripremio kao predsjedavajući Vijeća ministara BiH, u slučaju da ne bude usvojen proračun institucija BiH u odgovarajućem trenutku.

– Naš plan je bio da se proračun do kraja svibnja uputi u proceduru. Na žalost, još nije upućen jer su u posljednjem trenutku došli zahtjevi prema Ministarstvu financija BiH za izmjenu određenih proračunskih korisnika. Zbog toga je pomjereno usvajanje proračuna na Vijeću ministara BiH. Sljedeći tjedan, na sjednici Vijeća ministara bit će proračun institucija BiH za 2020. godinu. Unutar tog proračuna bit će planirana sredstva i za održavanje lokalnih izbora 2020. godine – kazao je Tegeltija.

vecernji.ba

OGLASI

Loading