Select Page

Terorizam u Sarajevu: Pucao i vikao “Alahu akber”

Terorizam u Sarajevu: Pucao i vikao “Alahu akber”

Muškarac naoružan automatskim oružjem ušao je sinoć oko 19.30 sati u sportsku kladionicu u sarajevskom naselju Rajlovac i ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH, Armina Salkića i Nedeljka Radića te ranio još jednu osobu.

Pri izlasku iz kladionice pucao je i na autobus gradskog prijevoza u kojem su od krhotina razbijenih prozora lakše ranjene još tri osobe. Napadač, kojeg su očevici identificirali kao Enesa Omeragića, udaljio se u pravcu obližnjeg naselja Sokolje i skrio u obiteljsku kuću.

Policija je ubrzo blokirala cijelo naselje i opkolila Omeragićevu kuću. Pregovori o predaji navodno su trajali nekoliko sati, a nešto prije ponoći Omeragić je izvršio samoubojstvo. Očevid na mjestu ubojstva u sportskoj kladionici trajao je i iza ponoći. Policija i tužitelji započeli su očevid i na mjestu samoubojstva Enesa Omeragića u obiteljskoj kući u Sokolju. Nema službenih informacija je li se još netko osim Omeragića nalazio u kući u trenutku kada je izvršio samoubojstvo.

Mjerodavne institucije još nisu priopćile hoće li se ubojstvo dvojice pripadnika OS BiH klasificirati kao terorizam. Policijski i politički dužnosnici koji su se tijekom noći obratili medijima odbili su govoriti i o mogućim motivima zločina.

prvi.tv

OGLASI

Loading