Select Page

Teška situacija u Žepču: Velika količina vode na cesti, odroni otežavaju promet

Teška situacija u Žepču: Velika količina vode na cesti, odroni otežavaju promet

Zbog veće količine vode u podvožnjaku na ulazu u Žepče s magistralnog puta M-17, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog vode na kolniku obustavljen je promet i na regionalnim putevima R-403a Cazin – Gata (u mjestu Tržačka Raštela) i R-474 Perkovići – Novi Šeher. Otežano se prometuje na magistralnim putevima M-4.2 Cazin – Velika Kladuša (u mjestu Ćoralići), M-14 Srbljani – Bosanska Krupa, Banja Luka – Čelinac (na skretanju za Jošavku), kao i na regionalnom putu R-476 Čelinac – Dubrava Stara (u mjestu Grabovac).

Zbog većeg odrona obustavljen je promet na regionalnom putu R-473 Teslić – Tedin Han u mjestu Kamenica. Zbog odrona na magistralnom putu M-4 Teslić – Banja Luka na planinskom prijevoju Borja i na regionalnom putu R-413 Turbe – Banja Luka u mjestima Borak i Imljani, promet se usporeno, jednom prometnom trakom, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putu.

Jednom trakom naizmjenično se prometuje u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik – Orašje, gdje se prometuje jednom trakom naizmjenično.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi prometuje se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralni put M-5 u Ključu i Jajcu, kao i magistralne puteve: M-18 Semizovac – Vogošća, M-17.4 Mostar – Čitluk, M-5 Busovača – Kiseljak, M-17 Tarčin – Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača – Goražde, M-18 Kladanj – Podpaklenik i M-4 Teslić – Karuše.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading