Select Page

Nakon pljačke benzinske crpke na Bijači, razbojnici zapalili audi

Nakon pljačke benzinske crpke na Bijači, razbojnici zapalili audi

Četiri maskirane i automatskim puškama naoružane osobe u nedjelju nešto prije ponoći opljačkale su benzinsku crpku INA na autocesti na Bijači kod Ljubuškog, nakon čega su se dale u bijeg prema Međugorju. “Oružana pljačka INA benzinske crpke na autocesti na Bijači dogodila se noćas oko ponoći. Četiri maskirane osobe s vatrenim oružjem nakon pljačke udaljile su se automobilom A6 bh. registracijskih oznaka koji su zapalile u mjestu Kozica (Mostar)”, potvrdio je jučer Dražan Bošnjak, glasnogovornik MUP-a ZHŽ-a.

Brza akcija

Pripadnici Specijalne policije MUP-a ZHŽ-a, naoružani dugim cijevima, zbog sumnje kako bi počinitelji mogli pobjeći preko područja Širokog Brijega, napravili su blokadu na prometnim punktovima na Privalju, Provu i na Žovnici. Oko 23.55 PU Ljubuški obavijestio je PU Mostar o oružanoj pljački te da su se osumnjičeni u audiju udaljili u smjeru Mostara, a nakon čega su policijski službenici PP Centar pojačali nadzor na području Grada Mostara i šire. Četrdeset minuta iza ponoći policijske patrole dobile su dojavu da je u tijeku provala na benzinskoj crpki Petrol na Žovnici. Brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar, blokirana je regionalna cesta Mostar – Široki Brijeg te druge lokalne ceste na području Kozice prema Miljkovićima. “Operativnim radom policijskih službenika locirano je i blokirano vozilo marke Golf V bijele boje. Tri osobe, naoružane dvjema automatskim puškama i pištoljem, napuštaju vozilo te ignoriraju upozorenje policijskih službenika da se predaju i okreću vatreno oružje u smjeru policijskih službenika. Zbog izravne prijetnje smrtnom opasnosti i ozbiljnim ozljedama, policijski službenici Interventne skupine PU Mostar ispaljuju iz službenog naoružanja hice u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalne ceste Mostar – Š. Brijeg. Policijski službenici PU Mostar, zajedno s vodom policijskih službenika JOP, nastavili su operativne radnje na terenu. Kriminalističkim tehničkim radnjama utvrđen je identitet osumnjičenih te je pronađeno zapaljeno vozilo audi A6, za koje postoji osnovana sumnja da je korišteno u izvršavanju kaznenih djela. Pretresom vozila golf V pronađeno je još vatrenog naoružanja, streljiva te raznih predmeta koji se koriste pri provalama”, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Više kaznenih djela

Koordiniranom razmjenom operativnih informacija PU Široki Brijeg, PU Ljubuški i PU Mostar utvrđen je identitet osumnjičenih te će biti privedeni na kriminalističku obradu u PU Ljubuški gdje postoji osnova sumnje da su počinili kazneno djelo razbojstva na benzinskoj crpki Bijača. Isto tako, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu s izvršenjem nekih kaznenih djela koja su počinjena u posljednjem razdoblju u HNŽ-u. Na pitanje mogu li se ove osobe dovesti u vezu s pljačkom koja se u subotu u 23.30 dogodila u Herceg etno selu, prilikom koje su tri maskirane osobe, naoružane vatrenim oružjem, opljačkale sef i, navodno, odnijele veću količinu novca, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a nije nam mogao dati takvu informaciju u ovoj fazi istrage, ni potvrditi ni demantirati.

vecernji.ba

OGLASI

Loading