Select Page

Tihomir Parlov pobjednik najprestižnijeg Masters turnira BiH u golfu!

Tihomir Parlov pobjednik najprestižnijeg Masters turnira BiH u golfu!

Završen je 15-ti BH Masters i to završnicom samo kako mogu veliki turniri da prirede a Sberbank Masterskao najprestižniji turnir u Bosni i Hercegovini priredio je završnicu dostojnu tradicije i kvaliteta ovog turnira.

Tiho Parlov, član GK Posušje upisao se u knjigu velikana bhgolfa pobjedom na ovogodišnjem Mastersu i njegovo ime će stajati na velikom peharu pored najvećih imena bhgolfa: Mahira Kadrića, Jasmina Selmanagića, Dejana Šarana, Adnana Nove, Nedima Ćehajića i Samira Smajića.

Nije lako osvojiti BH Masters to definitivno najbolje znaju pobjednici ovog turnira ali i oni koji nisu nikada osvojili ovaj turnir. Tri dana igre, promjenljivo vrijeme, pozicija rupa, oko tebe su trenutno najbolji igrači…. Trebaš biti definitivno najbolji u ta tri dana igre. Tiho je to sve savladao i odigrao 225 udaraca što je i drugi rezultat ako pogledamo rezultate pobjednika Masters turnira koji su se igrali 3 dana.

Kada pogledamo najveće šanse za osvajanje imao je dvostruki pobjednik Masters turnira Samir Smajić, koji je i vodio prva dva dana igre. Prije Mastersa Samir je bio u odlično0j formi. Igrao jako dobro na golf terenima u BiH pa čak i dva dana Masters turnira je igrao odlično. Međutim, zadnji dan po Samira je krenulo“ sve naopako“, što bi golferi rekli i odigrao je najslabiju rundu golfa (85) u ova tri dana, te mu je ta runda donijela „tek“ treće mjesto. Na drugo mjesto „popeo“ se Zoran Palameta sa 232 udarca, a to je ostvario na zadnjoj 54 rupi odigravši par (4 udarca), dok je Samir odigrao 6 udaraca što ga je koštalo i drugog mjesta.

Samir Smajić je ovogodišnji Masters izgubio na zadnje 4 rupe odigravši +9, dok je Tiho Parlov odigrao popularnu nulu.

Dobre partije na Mastersu odigrao je i Goran Radonjić koji je isto tako treći dan odigrao slabiju rundu golfa ali je čitavo vrijeme bio u konkurenciji za osvajanje ovog turnira. Danak neiskustva igranja u prvoj grupi i umor od trodnevne igre uticali su da Goran treći dan odigra dosta lošije nego predhodna dva što mu na kraju donosi četvrto mjesto, što je moramo priznati rezultat vrijedan pohvale.

Ostali sudionici su podbacili ili igrali u nivou svojih maksimalnih mogućnosti koje ipak nisu dovoljne za osvajanje ovog najprestižnijeg turnira.

Da ne zaboravimo i dvije dame koje su se borile za najprestižniji pehar u bhgolfu a to su Ljilja Srna i Edina Sudžuka. Tri dana igre nisu bile jednostavne za ove dvije dame a naročito za Ljilju koja je ostala bez koncentracije i snage zadnjih 6 rupa i tako prepustila mlađoj Edini da podigne pobjednički pehar i upiše svoje ime na velikom peharu koji se nalazi u Sarajevu. Posebno možemo čestitati i Edini i Ljilji jer su jedine dvije dame koje su ispoštovale Pravilnik Golf Saveza Bosne i Hercegovine o učešću na Masters turniru.

Nagrade najboljima uručio je predsjednik Golf Saveza Bosne i Hercegovine, Jasmin Selmanagić.

Prema najavama Pravilnik o učešću na Mastersu 2017. godine će se promjeniti a nama preostaje da čestitamo i Edini Sudžuki i Tihi Parlovu na ovom značajnom uspjehu, pogotovo Tihi jer je postao prvi igrač iz GK Posušje koji je osvojio BH Masters.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading