Select Page

Tijekom vikenda puno posla za službe civilne zaštite: Gorjela kuća u Zagorju

Tijekom vikenda puno posla za službe civilne zaštite: Gorjela kuća u Zagorju

Bura koja je u noći s petka na subotu počela snažno puhati na širem području Hercegovine tijekom vikenda je nanijela veliku materijalnu štetu mnogim mjestima. Bura je čupala stabla i krovove, pravila nered na ulicama i cestama. Policija i vatrogasci imali su pune ruke posla gotovo cijeli vikend.

Prema izvješću operativnog centra Uprave civilne zaštite ZHŽ u Posušju je u subotu bilo i nekoliko požara. Oko podne u subotu u Zagorju je gorjela je kuća, izgorio je drveni tavan i grede pri čemu je nastala velika materijalna šteta. U Galićima je gorjela šuma i nisko raslinje. U Tribistovu je u subotu također gorjela šuma i trava, te je izgorjelo je i 15 košnica sa pčelama. U subotu u večernjim satima posuški vatrogas su gasili požar u mjestu Vranić pored ceste Posušje – Široki Brijeg. Izgorjelo je oko 600m2 šume. Jučer (nedjelja) su u Posušju gašena tri požara: u Osoju, u Čitluku kod Ćorića kuća i u Rastovači kod tvrtke Meggle. Gorjela je trava i nisko raslinje.

Od ostalih intervencija posuških vatrogasaca izdvajamo i intervenciju kod stare osnovne škole u Posušju u subotu kada su ogradili prostor oko škole gdje je zbog jakog vjetra padao crijep s krova.

Prometne nesreće

Tijekom vikenda u Posušju su se dogodile dvije prometne nesreće. U subotu u 08.30 sati dogodila se prometna nezgoda u Šibenskoj ulici, pri čemu je nastala manja materijalna šteta. U nezgodi su sudjelovala dva vozila. Jučer (nedjelja) oko 1 sat poslije ponoći dogodila se prometna nezgoda u mjestu Rastovača. Riječ je o samoslijetanju vozila sa ceste. Jedna osoba zadobila je lakše tjelesne povrede, a na automobilu je nastala veća materijalna šteta. (zp)

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading