Select Page

SIPA uhitila dvije osobe zbog terorizma, borili se za na strani ISIL-a

SIPA uhitila dvije osobe zbog terorizma, borili se za na strani ISIL-a

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na zračnoj luci u Sarajevu, uhitili dvije osobe inicijala M.S. (1972) iz Gračanice i O.A.K. (1970) iz Bosanske Dubice nakon što su isporučeni iz Turske.

Navedene osobe uhićene su po naredbi Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 202d stav (2) KZ BiH „Organiziranje terorističke grupe“, u vezi s članom 201. KZ BiH „Terorizam“.

Navedene osobe sumnjiče se da su u proteklom razdoblju boravile na sirijskom ratištu, gdje su sudjelovali u oružanim sukobima na strani ISIL-a.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je dobra policijska suradnja na nacionalnoj (GP BiH, OSA i FUP) i međunarodnoj razini, koja je rezultirala isporučenjem navedenih osoba iz Turske nakon što su tamo provela određeni vremensko razdoblje u pritvoru.

Uhićene osobe su privedene u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nakon kriminalističke obrade shodno uputama postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, odlučiti o njihovom daljnjem statusu.

vecernji.ba

OGLASI

Loading