Select Page

Tisuće mladih iz cijeloga svijeta došli na Mladifest u Međugore

Tisuće mladih iz cijeloga svijeta došli na Mladifest u Međugore

Međunarodni susret mladih u Međugorju koji se ove godine država po 27 put zaredom, večeras je u krugu međugorske crkve okupio mlade iz više desetina zemalja svijeta.

Festival je nastao na inicijativu jednog mladog hodočasnika iz Engleske koju je podijelio s tadašnjim župnikom u Međugorju fra Slavkom Barbarićem, koji je ovu zamisao podupro, organizirao i vodio Festival sve do svoje smrti.

Danas je, s početkom u 19 sati započela svečanost Mladifesta 2016. uz tradicionalno predstavljanje hodočasnika na brojnim svjetskim jezicima, a potom se tradicionalno održava svečano misno slavlje.

„Ove godine festival će se održavati od 1. do 6. kolovoza što je malo drugačije vremensko razdoblje održavanja nego proteklih godina. Naime, ove godine festival je prolongiran kako se ne bi svečano otvaranje festivala mladih u Međugorju ne bi poklopilo sa posljednjim danom susreta s Papom koji je se održavao u Poljskoj”, pojasnili su organizatori za Prvi.Tv.

Mladifest Međugorje 2016. koji donosi iznimno bogat program za mlade iz cijeloga svijeta, službeno završava 6. kolovoza ,svečanim misnim slavljem na brdu Križevac.

Inače, svake godine kroz festival „Mladifest”u Međugorju oko 50.000 mladih i 500 svećenika iz cijelog svijeta, posjeti Međugorje. Molitva, svjedočanstva, procesija, pjesme, klanjanje, krunica, sv. misa, koncert, ples i jedinstveni duhovni odmor za mlade, ono je što ih spaja u ovome marijanskom svetištu.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading