Select Page

Posuški Gradac: U utorak će biti svečano proslavljen blagdan sv.Franje Asiškog, 120. obljetnica župne crkve i Zlatna misa fra Veselka Grubišića

Posuški Gradac: U utorak će biti svečano proslavljen blagdan sv.Franje Asiškog, 120. obljetnica župne crkve i Zlatna misa fra Veselka Grubišića

U utorak će župa Posuški Gradac proslaviti svog zaštitnika – sv. Franju Asiškog.

Ove godine će biti posebno svečano, naime, na sami blagdan sv.Franje Asiškog (04.listopada) bit će obilježena 120. obljetnica župne crkve, kao i Zlatna misa fra Veselka Grubišića.

Vjernici će se za ovaj blagdan pripremati trodnevnicom koja će svaku večer započeti u 18:00 sati. Prva večer trodnevnice je sutra (01.listopada) , a misno slavlje predvodi fra Ante Penava.

Drugu večer trodnevnice misno slavlje predvodi gradački župnik fra Petar Drmić, a zadnju večer trodnevnice uz Obred preminuća sv. Franje slavit će fra Veselko Grubišić, ovogodišnji zlatomisnik. Svakog dana trodnevnice od 17:30 sati vjernici će imati prigodu za Sakarament sv. ispovijedi.

Na sami blagdan sv.Franje Asiškog, svečano, ujedno i zahvalno euharistijsko slavlje povodom 50. obljetnice svećeništva predvodit će fra Veselko Grubišić, župni vikar Franjevačkog samostana i crkve Pohođenja Marijina u Rožatu (Župa Dubrovačka), a na ovoj Zlatnoj misi, koja je na rasporedu u 11 sati, propovijedat će fra Mario Knezović, župnik s Kočerina.

Sveti Franjo Asiški utemeljitelj je franjevačkog reda ili Reda male braće te suutemeljitelja Reda klarisa. Njime je nadahnut i Treći franjevački red, koji se danas dijeli na Samostanski treći red i Franjevački svjetovni red.

Spomenimo još da će svečano misno slavlje na blagdan sv.Franje Asiškog izravno prenositi naša radijska postaja.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading