Select Page

Treća večer XI. Festivala religiozne drame

Treća večer XI. Festivala religiozne drame

U ponedjeljak 18. ožujka 2019. u sklopu treće večeri IX. festivala religiozne drame u Posušju Franjevački bogoslovi Bosne Srebrene izveli su svoju predstavu „Korak do Bosne“. Ovaj dramski komad tako je doživio svoju treću izvedbu. Dramska skupina koja radi s gospođom Anelom Križanac ima veliki broj nastupa širom Bosne i Hercegovine, a bili su rado viđen gost i u drugim državama. Njihovo umijeće i kvaliteta doista su došli do izražaja i tijekom ovoga nastupa.

Njihovo umijeće i kvaliteta doista su došli do izražaja i tijekom ovoga nastupa.

Dramski tekst napisala je poznata glumica Nada Đurevska prema romanu Ivana Lovrenovića Putovanje Ivana Frane Jukića, a dramski je tekst za Studentski teatar Franjevačke teologije režirala Anela Križanac.

Radnja ove predstave smještena je u 19. stoljeće, a glavni akter je Ivan fra Frano Jukić, suvremenik našega fra Grge Martića i jedan od najglasovitijih franjevaca Bosne Srebrene.

Upravo je on možda ponajbolji primjer prisnog odnosa bosanskih franjevaca i Bosne.

Predstava je oduševila sve posjetitelje naše kripte, ali značajnije od toga, upoznala ih je s likom i djelom ovoga franjevca koji je, usprkos protivljenju i crkvene i svjetovne vlasti, živio i umro za svoje ideale ne bojeći se ničega i nikoga, osim Onoga za koga i je živio.

Župa Posušje

OGLASI

Loading