Select Page

U Širokom Brijegu predstavljena knjiga o Jasenovcu i poslijeratnim jasenovačkim logorima

U Širokom Brijegu predstavljena knjiga o Jasenovcu i poslijeratnim jasenovačkim logorima
Predstavljanje knjige Stipe Pilića i Blanke Matković “Jasenovac i poslijeratni jasenovački logori, geostratreška točka velikosrpske politike i propagandni pokretač njezina širenja prema zapadu” održano je u četvrtak u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Knjigu je predstavila autorica Blanka Matković, a nazočnima se pozdravnim riječima obratio i Gojko Jelić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg.

Matković je hrvatska znanstvenica i doktorantica s Odsjeka za političke znanosti i međunarodne studije Sveučilišta Warwick u Engleskoj na kojemu je u ožujku ove godine obranila doktorsku disertaciju. Osobito se bavi istraživanjem poslijeratnih jugokomunističkih zločina u Hrvatskoj.

S obzirom na to da je rođena s četiri različita oblika invaliditeta, u svom akademskom i profesionalnom naročito promiče prava osoba s invaliditetom i pružanje potpore za njihov što uspješniji život, učenje i rad.

Organizatori predstavljanja bili su Ogranak Matice hrvatske Široki BrijegPovjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području Grada Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading