Select Page

Tri slučaja u Hrvatskoj. Djevojka prvog zaraženog je negativna i puštena je iz bolnice

Tri slučaja u Hrvatskoj. Djevojka prvog zaraženog je negativna i puštena je iz bolnice

U Hrvatskoj su tri osobe zaražene koronavirusom, mladić koji je bio na utakmici u Milanu, njegov brat, te jedna osoba koja je radila u Parmi u Italiji. Njegova kćer zbog povišene temperature bit će testirana na koronavirus. Sva trojica imaju blage oblike virusa te se nalaze u karanteni.

Djevojka prvozaraženog mladića negativna je na koronavirus, no pretragu će joj ponoviti jer još uvijek ima simptome prehlade. Hotel Tomislavov dom na Sljemenu i apartmani “Snježna kraljica” postali su karantena za oboljele od koronavirusa u Hrvatskoj. Ministar zdravstva Vili Beroš kao i premijer Andrej Plenković pozvali su građane da ne paničare. 

8:10 – Ponovljeni nalaz djevojke mladića koji je prvi zaražen koronavirusom u Hrvatskoj ponovno je negativan i otpuštena je iz bolnice, javlja N1.

7:50 – Danska i Estonija potvrdile su prve slučajeve koronavirusa

6:51 – Kako je izvijestila Svjetska zdravstvena organizacija zabilježeno je više slučajeva koronavirusa izvan Kine nego u toj državi, piše CNN

6:45 – Rumunjska je u srijedu potvrdila prvi slučaj koronavirusa, riječ je o muškarcu koji je bio u kontaktu s talijanskim državljaninom koji je boravio u Rumunjskoj. “Muškarac je bio u izravnom kontaktu s talijanskim državljaninom koji je otputovao u Rumunjsku ranije ovog mjeseca. U dobrom je stanju i bit će prebačen u zaraznu bolnicu u Bukureštu”, objavio je rumunjski ministar zdravlja Victor Costache. Dodao je kako je ostalih sedam članova obitelji zaraženog negativno na koronavirus. Video: Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak o koronavirusu Play Unmute Loaded: 1.30% Remaining Time -24:45 Fullscreen Podijeli

6:30 – Najveću epidemiju koronavirusa u Europi bilježi Italija, koja je dosad prijavila više od 400 slučajeva, a od prošlog petka do danas umrlo je 12 osoba. U Italiji živi i radi oko 1,3 milijuna Rumunja. Od koronavirusa dosad je umrlo više od 2700 ljudi, većinom u Kini, a bolest se proširila na 29 drugih zemalja, navodi agencija Reuters. Broj potvrđenih slučajeva narastao je na iznad 80.000.

.vecernji.hr

OGLASI

Loading