Select Page

Grabar Kitarović: Uvijek me u Kninu prolaze trnci. Vizija dr. Tuđmana je postala stvarnost

Grabar Kitarović: Uvijek me u Kninu prolaze trnci. Vizija dr. Tuđmana je postala stvarnost

Nakon budnice ulicama Knina i prijavka oružanih snaga predsjednici, svi okupljeni na centralnom kninskom trgu, minutom šutnje odali su počast za Josipa Briškog hrvatskog vojnika poginulog u Afganistanu. Vijence za poginule branitelje položili su predsjednica, premijer i predsjednik Sabora RH, te predstavnici mnogih braniteljskih udruga…

09:03 Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović – “Uvijek me u Kninu prolaze trnci. Vizija dr.Franje Tuđmana je postala naša stvarnost. Prije 24 godine poslana je poruka da da smo mi Hrvati ponosan narod i da imamo pravo odlučivati o svojoj sudbini. Poklanjam se duboko svim hrvatskim braniteljima, posebno onim stradalima i došla sam ovdje da vam kažem: veliko hvala. Ova proslava nije zbog nas političara, ovdje smo da se suočimo sa sobomiI upitamo se jesmo li učinili sve za Hrvatsku i na to pitanje se odgovor očekuje djelima, a ne riječima. To se od nas očekuje jer smo se na ovom mjestu prije 24 godine izborili da u našoj domovini sami odlučujemo”, rekla je predsjednica.

Citirala je Antu gotovinu i riječi “Rat je gotov okrenimo se budućnosti”.

Kolinda u Kninu | Autor : Ured predsjednice RH Foto: Ured predsjednice RH
08:57 Gordan Jandroković, predsjednika Sabora je odao počast Josipu Briškom. Rekao je kako je ponosan na Oluju i Dan pobjede. Istakao je da budućnost Hrvatske ovisi samo o hrvatskom narodu.

Ljiljana Alvir predsjednica udruge nestalih i zatočenih u ime braniteljskih i udruga stradalih:

– Akcija Oluja je najsjajnija kruna Hrvata, nikada se neće osjetiti toliko radosti i tuge jer sloboda se krvlju plaća, tog 5.kolovoza dočekali smo trenutak da se hrvatski barjak zavijori na kninskoj tvrđavi, obvezuju nas naši poginuli, tajne naših nestalih su s druge strane Dunava kod onih koji su razarali Hrvatsku u Beogradu u kojem potiskuju istinu o zločinima koje je kreirao Beograd koji je u crno zavio preko 13.000 naših obitelji – rekla je Alvir zaključujući da hrvatski narod nitko ne može pobjediti jer on je pobjednički.

Obratio se zatim i premijer Andrej Plenković.

– Poseban značaj oluja ima za sve nas jer je hrvatski narod pokazao snagu i oslobođenjem petine teritoriji pokazao da sam odlučuje i da drevni Knin zauvijek ostaje hrvatski. Stoga s ponosom slavimo i uvijek ćemo slaviti dan hrvatske pobjede. To je bio legitiman odgovor velikosrpskom posezanju za hrvatskim teritorijem. Nikad nećemo posustati u našim naporima u ostvarivanju pravde za sve naše stradale i do posljednjeg slučaja ćemo istraživati ratne zločine i tražiti sve naše nestale. Naša djeca moraju znati da bez Oluje ne bi bilo današnje Hrvatske, da bi bili ugroženi naši gradovi, a EU bi bila san, i sve ovo zahvaljujemo i posvećujemo našim braniteljima. Nastavit ćemo modernizirati hrvatsku vojsku, uspjet ćemo nabaviti avione i želimo zadržati borbenu spremnost. Usmjereni smo i na prosperitet građana i bolji život kao i na pravosuđe, zaštitu svih… i manjina. Probudilo samopouzdanje i s optimizmom gledajmo u budućnost a danas se odužimo hrvatskim braniteljima- rekao je Plenković.

vecernji.hr

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading