Select Page

TRIBISTOVO: U maloj školi dva vesela osnovca, Josip i Jerko

TRIBISTOVO: U maloj školi dva vesela osnovca, Josip i Jerko

Ovih je dana sjalo sunce i na Tribistovu. To je lijepi krajolik s jezerom prepunom čiste vode za cijeli posuški donji kraj pa i niže do Imotskog i Gruda.

No, mnoge zanima mala škola u Tribistovu koja je kao područni odjel velike OŠ Ivana Mažuranića u Posušju. Tu su tek dva osnovca a nekada ih je bilo 60-tak. Učiteljica je Anka Pirić za vrijeme odmora rekla sve lijepo o svoja dva odlična osnovca u 3. rezredu. To su veseli Josip Pišković i susjed Jerko Grubišić.

OSTribistFo_pec_bih_211117

Sve se radi po programu kao da ih je puna učionica. Josip je ispričao kako voli učiti ali i sport, posebice nogomet a zimi snijeg i grudvanje. Navijač je Dinama. Jerko također voli sport i želja mu je da u školi bude više osnovaca. Navijač je Hajduka i njih dvojica čestitaju jedan drugome nakon susreta Dinama i Hajduka. Ipak, rekla nam je učiteljica Anka, iduće godine bit će jedan učenik više. Inače, nastava u Tribistovu krenula je daleke 1950.godine u privatnoj kući dok se gradila školska zgrada u kojoj je nastava krenula školske 1952/53.godine.

Posušje.net/P.C., Lj.K.

OGLASI

Loading