Select Page

Trojici nedavno preminulih Posušana bit će postavljena brončana poprsja

Trojici nedavno preminulih Posušana bit će postavljena brončana poprsja

Povodom projekta „Posuški Zrinjevac“, inicijatori, članovi Zavičajnog društva Posušje u Zagrebu Stipe Kraljević, Ante Ramljak i Vlado Begić bili su gosti sastanka u uredu načelnika općine Posušje.

S načelnikom Antom Begićem, predsjednikom OV-a Ivanom Lončarom te savjetnikom načelnika Tomislavom Čuturom razgovarali su o detaljima ovog projekta kojim bi se trojici zaslužnih, nedavno preminulih Posušana, postavila brončana poprsja u Posušju.

Riječ je o prof. dr. sc.Milanu Ramljaku, bivšem potpredsjedniku Vlade RH i ministru pravosuđa, diplomatu i redovitom profesoru na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Vladi Jukiću, priznatom liječniku, redovitom profesoru na Medicinskom Fakultetu i bivšem ravnatelju Psihijatrijske bolnice Vrapče te prof. Benjaminu Toliću, vrsnom filozofu publicisti, književniku i diplomatu.

Na sastanku se razgovaralo o tehničkim i operativnim stvarima i određivanju odgovarajuće lokacije za poprsja. Kako su gosti kazali, svečano otkrivanje poprsja planirano je početkom srpnja ove godine.

Na kraju sastanka sudionici su istaknuli odličnu suradnju između ovog društva i općine Posušje kroz brojne projekte, te izrazili želju da se u sljedećim godinama dodatno intenzivira na poljima kulture, športa, obrazovanja i zdravstva.

OGLASI

Loading