Select Page

TV sučeljavanje na RTL-u: Unatoč novinarskoj pristranosti Kolinda rasturila Josipovića

TV sučeljavanje na RTL-u: Unatoč novinarskoj pristranosti Kolinda rasturila Josipovića

Tjedan dana prije drugog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj na RTL-u traje sučeljavanje dvoje preostalih predsjedničkih kandidata Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović. Razlika u prvome izbornome krugu između dvoje kandidata iznosila je 1,24 posto, odnosno 22.249 glasova.

Josipović je nakon dolaska u RTL-ov studio rekao da očekuje zanimljiv dvoboj, misli da je i prva emisija na RTL-u bila zanimljiva, a od ove očekuje još više.
“Očekujem zanimljivu debatu, da će se otvoriti najvažnija pitanja te da ćemo ja i Kolinda Grabar Kitarović iznijeti svoja stajališta. Pobijedio sam u prvom krugu, nadam se da će takav, i bolji, rezultati biti u drugom krugu”, rekao je Josipović.

Ocijenio je kako je lakše biti u debati s jednim protukandidatom nego više njih. Kaže kako nije imao posebne pripreme već se koncentrirao na doradu prezentacije prema biračima kako bi mogao jasno artikulirati svoje stavove.

Uvodni prilog o Ivi Josipoviću bio je kao da ga je on sam pripremio. Samo pohvale, ni riječi o ZAMP-u, izvlačenju novca iz štedionice Kovanica, Posmrtnoj pripomoći, susretima sa srbijanskim veleposlanikom Radivojem Cvetićaninom i sl.

U prilogu o Kolindi Grabar Kitarović nisu zaboravili spomenuti navodno korištenje službenog auta u privatne svrhe, suradnju s Ivom Sanaderom, odlazak u NATO bez znanja Vlade. Pustili su i izjavu bivše premijerke Jadranke Kosor koja nikad nije mogla sakriti da prezire Kolindu, a danas je otvoreno mrzi.

Jospovića nisu pitali zašto on koristi službeno auto u predizborne svrhe, što je cijela nacija vidjela za nedavnog posjeta Slavonskom Brodu.rtl duel
Kolinda Grabar Kitarović u uvodnom razgovoru kaže da se potpuno opravila od prehlade te da je apsolutno spremna za duel.

“Posljednja tri mjeseca putujem Hrvatskom, razgovaram s ljudima. Kako žive ljudi u Hrvatskoj, toje najbitnije”, poručila je Kolinda. Komentirala je kako je ovo zaključni tjedan kada se odlučuje ne samo o predsjedniku Hrvatske već i smjeru kojim će krenuti zemlja.

“Nudim program svim građanima Hrvatske, vjerujem u ovu zemlju i narod, možemo i hoćemo bolje”, kazala je Grabar Kitarović.

 

OGLASI

Loading