Select Page

U automobilima više nije potrebna zimska oprema

U automobilima više nije potrebna zimska oprema

Bosanskohercegovački vozači od jučer više nisu zakonski obvezni posjedovati i koristiti zimsku opremu u svojim automobilima.

Naime, kako zakon nalaže, svi vozači na teritoriju Bosne i Hercegovine od 15. studenoga do 15. travnja obvezni su posjedovati i koristiti zimsku opremu za motorna vozila, bez obzira na vremenske uvjete. Kazne za neposjedovanje opreme su od 40 do 500 KM.

I ove godine, kao i prethodnih, policijski službenici su provjeravali vozila, a nesavjesni vozači koji nisu posjedovali potrebnu opremu, te su tako ugrozili sebe i druge sudionike u prometu kažnjavani su prema zakonskoj odredbi.

Dakle, od jučer je vrijeme za ljetne gume, a stare možete ostaviti u skladištu i to tako što ćete ih prije skidanja označiti prema pozicijama (prednje, zadnje), potom ih skinuti i oprati te dobro obrisati, kako bi se spriječila korozija. Također, preporučuje se vađenje zaglavljenih kamenčića i šljunka iz profila guma.

Ukoliko kupujete nove gume, cijena govori mnogo o njima, ali je vrijeme pokazalo da su one najskuplje zapravo i one najbolje, ali u biti trebate uskladiti namjenu automobila i gume da biste zadržali vozne osobine kakve je vaš automobil imao kada je izašao iz tvornice.

vecernji.ba

OGLASI

Loading