Select Page

U dobroj zabavi i ugodnom druženju protekla Lovačka večer Lovačkog društva Radovanj Posušje

U dobroj zabavi i ugodnom druženju protekla Lovačka večer Lovačkog društva Radovanj Posušje

U svadbenom salonu “Viktorija” u Posušju u organizaciji Lovačkog društva “Radovanj” održana je tradicionalna lovačka večer koja je okupila veliki broj lovaca i gostiju iz raznih krajeva BiH i susjedne Republike Hrvatske.

Na početku same svečanosti Mario Tomić, predsjednik društva pozdravio je sve nazočne te se zahvalio svim sponzorima lovačke večeri koji su omogućili bogatu tombolu. Nazočnima se obratio i Mate Buntić ispred Lovačkog saveza Herceg-Bosne.

Također, riječi podrške radu društva izrazio je predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje Ivan Lončar, koji je između ostalog rekao kako je lovstvo djelatnost od koje koristi ima šira društvena zajednica u prvom redu zbog uzgoja, zaštite, lova i kontroliranog odstrijela divljači, a zatim i zbog zdravlja jer lov obuhvaća šetnju i cjelodnevni boravak na otvorenom. Dodao je kako je ovo jedna stabilna organizacija s brojnim članstvom i zauzimaju značajno mjesto te imaju veliku ulogu u društvenom životu općine Posušje.

Okupljene je kratko pozdravio i fra Mladen Vukšić, župnik u Posušju koji je predvodio i molitvu prije same večere.

Osoblje svadbenog salona Viktorija potrudilo se za ukusnu večeru, a uzbuđenju večeri pridonijela je tombola sa  iznimno vrijednim nagradama, među kojima je bilo i 14 pušaka. Tombolu su dijelile članice KUD-a Fra Petar Bakula iz Posušja.

Dodijeljene su i zahvalnice za radove u lovištu, priznanje za počasnog člana koje je dobio Marijan Galić, uvjerenja mladim lovcima o položenom lovačkom ispitu te uručena i odličja I reda. Odličja I reda dobili su Slavko Galić, Ante Nenadić i Krešo Galić.

Tijekom večeri prisutne su zabavljali Ivica i Ivana Bago s bendom, a program je vodila Ivana Grubišić.

Inače, Lovačko društvo Radovanj Posušje djeluje od 1950.godine, trenutno broji oko 300 članova u pet lovnih jedinica. Za sobom broji godine postojanja I iz godine u godinu se trudi očuvati prave lovačke vrijednosti, od kojih su neke očuvanje i zaštita prirode i divljači, kao i životne sredine.

Radioposusje.ba / Foto: Foto video Mix

OGLASI

Loading