Select Page

U dobroj zabavi i ugodnom druženju protekla Lovačka večer LU Milan Mikulić Bikan Vir

U dobroj zabavi i ugodnom druženju protekla Lovačka večer LU Milan Mikulić Bikan Vir

Ovoga je petka, 27.12.2019. u svadbenom salonu Viktorija u Posušju održana Lovačka večer LU Milan Mikulić Bikan Vir koja je okupila oko 300 lovaca, prijatelja i uzvanika. Službeni dio programa započeo je intoniranjem himne i minutnom šutnje za preminula lovce i branitelje. Podsjećamo, kako ova udruga s ponosom nosi ime po jednom od njih, pokojnom Milanu Mikuliću.

Ljubomir Vučur, predsjednik društva u svom je govoru pozdravio sve prisutne lovce, prijatelje i uzvanike zahvalivši im na odzivu pozdravivši među prisutnima i suborce pokojnoga Bikana. Zoran Bakula, predsjednik Županijskoga vijeća za lovstvo i član UO Lovačkog saveza Herceg Bosne pozdravio je sve prisutne u ime predsjednika Lovačkog saveza Herceg Bosne Slavka Marina. Podsjetio je i ovoga puta na to kako biti lovac predstavlja čast i ponos. „Častan lovac se treba dostojanstveno ponašati prije lova, za vrijeme lova i nakon lova“, kazao je Bakula pozdravivši lovce njihovim prepoznatljivim pozdravom: „Dobra Vam kob!“

Potom su dodijeljene diplome petorici mladih lovaca o položenom lovačkom ispitu. Diplome su dobili Marko Čamber, Toni Ćorić, Marko Stipić, Domagoj Stipić i Ivan Đerek, dok je Diploma za počasnog člana uručena predsjedniku Ljubomiru Vučuru. On je na kraju predsjedničkog mandata, a kako se više ne može kandidirati na mjesto predsjednika, vođenje udruge preuzima njegov dosadašnji zamjenik Ivan Jurišić.

Uslijedila je večera, a ukusno pripravljeno jelo blagoslovio je župnik župe Vir don Ilija Drmić. Nakon što je izmolio molitvu obratio se nazočnima pozdravnim riječima zazvavši zagovor zaštitnika lovaca, sv. Huberta. Čestitavši svima blagdane don Ilija je kazao: „Želim da u radosti provedete ove blagdanske dane. Naravno, Božić je uvijek prekretnica u našem ljudskom djelovanju i življenju, pa i za vas lovce također, kada nastojimo uz pomoć božićne poruke promijeniti se u svom djelovanju i življenju“. Podsjetio je kako prati djelovanje lovaca kroz lovački list koji i sam rado pročita. Kako se župa Vir priprema za obilježavanje 150. obljetnice župe (koja se proslavlja 2021.godine), u retrospektivi života u župi svakako bi se trebao naći i podatak o lovstvu kod nas, pogotovo s obzirom na činjenicu kako su se pojedini župnici, a među njima i don Tadija Pavlović, i sami bavili lovom.  

Tijekom večeri izvučeno je 86 nagrada tombole među kojima je bilo 9 pušaka i četverokotačni motor. Za zabavu se pobrinuo Trio Jukebox.
Inače, Udruga je osnovana 1998. godine, broji 117 članova. Lovište joj je Kobilić, a lovne jedinice Zagorje, Zavelim, Podbila i Vir. Ovo je društvo jedno od tri društva koja okupljaju lovce s područja posuške općine, a sva tri, LU MM Bikan Vir, LD Radovanj i LD Jarebinjak Rakitno, dio su zajednice lovaca Lovačkog saveza Herceg Bosne koji okuplja oko 10 000 lovaca i preko 40 lovačkih društava.  

radioposusje.ba

OGLASI

Loading