Select Page

U Federaciji BiH od sutra jeftinije gorivo

U Federaciji BiH od sutra jeftinije gorivo

Ministar trgovine Federacije BiH Zlatan Vujanović izjavio je nakon sastanka sa predstavnicima naftnih distributera da će gorivo na nekim pumpama u FBiH već od sutra biti jeftinije.

Vujanović je rekao da je na sastanku u Mostaru dogovorena racionalizacija poslovanja i rasterećenje troškova naftnih distributera, da bi se išlo u smanjenje cijena.

On je naglasio da su svi pristali na to i da je postignut konsenzus da se sigurno neće ići u dalje povećanje cijena goriva.

“Već smo dobili dosta zahtjeva za smanjenja cijena, i to će se već osjetiti ovih dana. Isto tako, nemamo razloga da ne vjerujemo u riječi distributera, jer je riječ o ozbiljnim poslovnim ljudima. Ukoliko se ne budu držali svoje riječi, mi imamo zakonske okvire da reagujemo. Iako je to posljednja opcija, nećemo se libiti i to da preduzmemo ukoliko se dođe u tu situaciju”, istakao je Vujanović.

On je naveo da su i distributeri svjesni nezadovoljstva građana, te će uvažiti njihove zahtjeve.

Vujanović nije želio da nagađa koliko će iznositi ta niža cijena, jer se i sada cijene razlikuju i do 15 feninga od benzinske pumpe do pumpe, ali je naveo da smanjenje neće biti manje od pet feninga.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je najavila je da će Vlada Srpske u četvrtak, 14. lipnja, razmatrati informaciju Ministarstva trgovine i turizma u vezi sa cijenom goriva i eventualnim intervencijama u tom smislu.

Vrisak.info

OGLASI

Loading